Rakibi Koçal’ın partisini de kendisine benzettiği savunan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman; “Yalova Belediyesi’nin imkânlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürüten rakibim, katıldığı partinin ilkelerine bağlı hareket edeceği yerde, partisini kendine benzetti. 30 Mart’ta Yalova’yı da AKP’yi de Koçal’dan kurtarmak şart oldu” dedi.

“2009’da Binicioğlu’da başkandı ama bunun yaptıklarını yapmadı”

AKP’nin 2009 yerel seçimleri ile 2014’teki seçim çalışmaları arasında dağlar kadar fark olduğuna dikkat çeken CHP Adayı Salman, bu durumun adaylar arasındaki farktan kaynaklandığını söyledi.

“Koçal AKP’li olacağına, AKP Koçallaştı” diyen Salman, “2009 yerel seçimlerinde AKP’nin adayı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Barbaros Binicioğlu’ydu. Binicioğlu seçimlere iki ay kala başkanlık için vekalet verip seçim çalışmalarını Yalova Belediyesi’nden değil de, partisinin seçim ofisinden yürütmüştü. 2009’da Binicioğlu’da başkandı ama bunun yaptıklarını yapmadı. Seçim harcamalarını da Koçal gibi Yalova Belediyesi’nden karşılayıp, AKP’nin reklamını yaptırmamıştı. Eminim ki, yapmak isteseydi o dönem ki AKP yönetimi buna izin vermezdi” dedi.

“Markayım diyor evet en kötü marka”

Yalova’nın bugüne kadar çok sayıda siyasetçi yetiştirdiğini, ancak Yakup Koçal gibi çirkin siyaset yapanına daha önce hiç rastlanmadığına dikkat çeken Başkan Adayı Salman, “Yalova’nın siyasi hayatının en kötü siyasetçisi Koçal’dır. Markayım diyor evet en kötü marka. Yalova’nın siyasi tarihine bakarsanız, onun kadar çirkin siyaset yapanına rastlayamazsınız. İnsanlar ve Sivil Toplum Örgütleri üzerinde olumlu-olumsuz her türlü baskıyı kurarak, kendi siyasi ikbali için kullanmaktan çekinmeyen başka bir siyasetçi bulamazsınız. Yalova Belediyesi’nin imkânlarını bu derece kullanarak seçim çalışmaları yürüten bir başka Belediye Başkanı duymazsınız.

Barbaros Başkan’da Belediyeye bağlı Gıdabank’tan erzak dağıttı ama karşılığında posterimi asacaksınız, yürüyüşe 5 kişi getireceksiniz demedi. Bu erzaklar dağıttı yetmedi. Yemekler yedirdi yetmedi. Belediye binalarını posterleriyle doldurdu yetmedi. Karanfilevleri çalışanlarını kullandı yetmedi. Seccade dağıttı yetmedi. Şimdi de STK’lara masrafını belediyeden karşıladığı geceler düzenletmeye başladı. 8 Mart’ta Kadınlar Günü’nü bahane edip konser düzenleyip, siyasi şova çevirdi. Yalova, Yalova olalı böyle kötü örnek bir belediye başkanı görmedi.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Siyasetçinin de omurgası olmalı”

Gerçek AKP’lilerin de bu durumdan çok rahatsız olduklarını ve bunu her fırsatta kendisine dahi söylediklerini belirten CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, “Koçal’ın bu kural bilmez, ahlak tanımaz, yasa dinlemez tavırları, gerçek AKP’lileri de çok rahatsız ediyor. Her fırsatta duydukları rahatsızlığı bana anlatıyorlar. AKP yöneticilerinin seçim kaybetme korkusu ile bu yapılanlara göz yumduğundan şikâyet ediyorlar” şeklinde konuştu.

Aday olan kişilerin seçim kazanmaktan da önemli sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Salman, sözlerini şöyle tamamladı: “Siyasetçinin de omurgası olmalı. Aday olan bizlerin seçim kazanmaktan da önemli sorumluluklarımız var. Seçim kazanmak için her türlü Ali-Cengiz oyununu çevirmek kısa vadede kazandırıyor gibi gözükse de uzun vadede kaybeden Yalova olacaktır. Belediye başkanlığına aday olmuş bir siyasetçi bunları biliyor olmalıdır. Biliyor da yine de umursamıyorsa, seçmen bunun hesabını sandıkta sormalıdır.”

Editör: TE Bilişim