24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi çalışmalarını sürdüren İYİ parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitingde Yalovalılara hitap etti. Öncesinde İYİ Parti Yalova milletvekili adayları Ünlem Üstel, Elif Akyol Tosun ve Nur Gemalmaz Ayaz ile seçim otobüsünün üzerine çıkan Akşener, Yalovalılardan partisinin adaylarına destek istedi.


Ardından ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Akşener, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerde AK Partiye hep beraber dur diyeceklerini dile getirdi. Akşener konuşmasında, “İsimsiz ihbarlarla insanların korkutulduğu, insanların açlıkla tehdit edilip her şeye baş eğmesinin sağlandığı bir ülkedeyiz. 24 Haziran'da buna ya dur diyeceğiz ve geç diyeceğiz ve kaybedeceğiz. Ama inanıyorum ki nasıl Çanakkale'de ülkemizi işgal edenlere 'Dur yolcu' dediysek, bu defa da 'dur' diyeceğiz.

Bu yorgun ve geveze şoförü evine gönderip, en hızlı şekilde hukukun üstünlüğünü, adaleti tesis etmeyi ve parlamenter demokrasiyi en hızlı şekilde dönmeyi sağlamaktır. Ben bugüne kadar milletime verdiğim hiçbir sözden geri dönmedim. Referandumda sadece kendi imkanlarımla il il miting yapıyoruz. Şimdi de 24 Haziran'da bu iklimin değişebilmesi için, çocuk istismarının, şiddetin ortadan kalkması için, liyakatın önde olabilmesi için, bendensin sendensin ayrımına son verebilmek için 24 Haziran'da bu geveze ve yorgun şoförün evine gönderilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla sizinle meydanlarda paylaştığım hiçbir sözün gerisine dönmeyeceğim, bu bir sözdür, namus sözüdür! Asla ve katta Türkiye'de diktatörlüğün yerleşmesine izin vermeyeceğime huzurlarınızda namus ve şeref sözü veriyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim