Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yalova'nın Altınova ilçesinde temizlik faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1 adet Yol Süpürme ve 1 adet de Kum Temizleme Aracı'nı belediyeye hibe etti. Araçların beldeye gelişi sonrasında bir tören düzenlendi. Törene Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, AKP İlçe Başkanı Hasan Zafer, Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Altınova Belediye Başkanı ve AKP Altınova Belediye Başkan adayı Metin Oral, "Belediyemizin araç filosu çok güçlü bir hale geldi. Şu an tek eksiğimiz itfaiye filomuza takviye, inşallah onu da yakında tamamlayacağız. Bugün burada Çevre Bakanlığımız tarafından belediyemize hibe edilen yeni araçlarımızı hizmete kazandırmak için toplandık. Programımıza iştirak eden siz değerli Altınova halkına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Yol süpürme aracı ve kum temizleme aracı belediyemize Çevre Bakanlığımızdan hibe olarak gelmiştir. Çevre Bakanlığımıza, Çevre Yönetimleri Genel Müdürlüğümüze ve tüm personeline teşekkür ediyorum. Tabiî ki hükümetimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum.Bundan sonraki süreçte eskiyen araçlarımızı kademeler halinde yenilemeyi planlıyoruz. İki gün önce biliyorsunuz Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ilimiz ve ilçemiz için gerçekten çok büyük müjdeler verdi. İlçemiz için 2 gölet 1 baraj için çalışmaların ivedi olarak başlaması hususunda talimatlarını verdiler. İnşallah 2071’e kadar ilçemizde böylelikle su sıkıntısı olmayacak. İlçemiz olarak su sıkıntılarına karşı gerekli tedbirleri almıştık. DSİ aracılığı ile yeraltı su sondaj çalışmaları yapılmaktadır. Buralardan temin edilecek sular ile ilçemizde su sıkıntısı olmayacaktır. Tabi hep bunlar hükümetimizin desteği ve talimatı ile yapılan çalışmalardır. Bu sebeple de yine hükümetimize ve sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum.

Kentlilik bilinciyle ilçemizde sanayimizi, tarihimizi, doğayı, tarım alanlarımızı ve kültürlerimizi koruyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biliyorsunuz Kültürler Buluşması adı altında güzel bir etkinliğimiz bulunmakta. Tüm bu etkinlikleri her zaman ilçemiz halkının katkılarıyla gerçekleştirdik. Sizlerin desteğiyle de gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyor, ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Ardından ilçeye hibe edilen Kum Temizleme Aracı'nın direksiyonuna geçen Altınova Belediye Bakanı Metin Dağ kontağı çevirip ilk temizliği yaptı. 

Editör: TE Bilişim