Ak Parti SKM Başkanı Mustafa Ataş düzenlediği basın toplantısı ile seçim sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yalova'da hizmet ve insan odaklı bir siyaset belirlediklerini dile getiren Ataş, " Yalova'da alışılagelmiş bir seçim çalışması yerine insan odaklı bir seçim çalışması yapmayı uygun buluyoruz. Hizmet ve insan odaklı seçim çalışmamızda Yalova halkına yakışmayan bir üslup belirlemedik. Bize yönelik çirkin üslubu ise ciddiye almayarak cevap verme gereği dahi duymadık. Biz bir birimizin yüzüne dahi bakmakta zorlanacağımız bu üslubu hiç bir zaman benimsemeyiz" dedi.

"Halk Geleceğine Oy Verecek"


Yalova'nın bu seçimde kendi geleceğine oy vereceğini dile getiren Ataş, "1 Haziran'da yapılacak seçimde Yalova halkı kazansın istiyoruz. Yalova'da hizmet üretecek insanların göreve gelmesi gerektiğine inanıyoruz. CHP'li belediyelerin ortaya koydukları beceriksiz yönetim şekli gerek ülke genelinde ve gerekse kısa sürede Yalova'da görüldü. Ak Partili belediyelerin yaptıkları çalışmalar, ürettikleri hizmetler, illerine sağladıkları katkılar da ortada. Yalova gelişmeye en yatkın illerden birisi. Marmara'nın ortasında, sanayisi, turizmi, tarımı olan bu şehir ciddi bir sıçrama yapmaya müsait konumda. Köprü ve Otoyol Projesi Yalova'ya ciddi kazanımları olacak büyük bir yatırım. O nedenle Yalova'nın geleceğini doğru planlayacak bir tercihi ortaya koyması lazım" diye konuştu.

"Hükümet Desteği Şart"


Yalova ölçeğinde mega projelerin hayata geçirileceğini dile getiren Ak Parti SKM Başkanı Mustafa Ataş bunun gerçekleşmesi için merkezi hükümetin desteğinin şart olduğunu dile getirerek, "Bugün Yalova modern bir şehir konumuna geldi. Bundan Yalova Belediyesi eski Başkanı ve Başkan adayımız Yakup Koçal'ın hizmetlerinin yanı sıra ortaya koyduğu projelerinde katkıları büyük. Yalova ölçeğinde mega kabul edilebilecek bu projelerin hayata geçirilmesinde merkezi hükümetin desteği şart. Bunu herkes kabul ediyor ki; bu yatırımların Yalova Belediyesi bütçesi ile yapılması neredeyse imkansız. Yalova halkı kararını bu ilin geleceğine, kendisinin geleceğine yönelik vermeli ve geleceğini karartmamalıdır. Herkes bu projelerin hayata geçirilebilmesinin Yalova'nın geleceği için ne kadar önem taşıdığını kabul etmelidir. 1 Haziran'da herkes doğru karar verecektir. Her seçmenin oyu kutsaldır. Her seçmen oyunu kendisine ve kendi geleceğine verecek. Halkımız ya Yalova'yı geleceğe taşıyacak olan Ak Parti'ye
ya da kendisini mevcut durumdan daha geriye taşıyacak olan partiye oy verecektir" diye konuştu.

"Seçim CHP ve Ak Parti Arasındadır"


1 Haziran'da yapılacak olan yerel seçimin Ak Parti ile CHP arasında geçeceğine bir kez daha vurgu yapan Ataş, "Bu seçimde Yalova halkı kişiler üzerinden değil, Yalova'nın geleceği üzerinden tercihlerini ortaya koyacaklardır. Bu seçim kişiler arasında değil Ak Parti ile CHP arasındadır. CHP seçim sürecinde ortaya koyduğu kirli siyaset ve koalisyonlarla alabileceği en fazla oyu almıştır. Herkes biliyor ki CHP'nin Yalova'da kendi tabanı ile %43 oy alabilmesi mümkün değildir. MHP'nin kendi adayı ile seçime gireceğini açıklaması da bu seçimde MHP seçmeninin CHP'ye destek vermeyeceğini göstermektedir. MHP'den CHP'ye giden oylar kendi adaylarına dönecektir" şeklinde konuştu.

"Belediyeyi Muharrem İnce'mi Yönetecek"


Seçim öncesinde halkın seçimi Vefa Salman'ın kazanması durumunda belediyeyi kimin yöneteceğinin merak edildiğini ancak kısa süreçte belediyeyi kimin yöneteceğinin cevabını aldıklarını dile getiren Ataş, "Yalova'da seçimi Vefa Salman kazanırsa belediyeyi Vefa Salman'mı yoksa Muharrem İnce'mi yönetecek kaygısı tüm halkta yaşanmakta. Şu ana kadar geçen süreç göstermektedir ki Vefa Salman belediye başkanı olursa belediyeyi Muharrem İnce yönetecektir" dedi.

"1'nci Parti Olacağız"


Yenilenen yerel seçim sonrasında Yalova'da seçimi Ak Partinin açık farkla kazanacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini dile getiren Ataş, "Biz bu seçimde 1'nci parti olacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın ki bu seçimde fark atarak belediyeyi kazanacağız. Bunu halkla yaptığımız görüşmelerde bize gösterilen teveccühe dayalı olarak söylüyorum. Yalova halkı kendisine hizmet edecek partiyi biliyor ve tercihini de bu yönde kullanacak" diye konuştu.

"İnce'nin Şehre Zerre Kadar Katkısı Oldu mu"


Konuşmasında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye de yüklenen Ataş, "CHP'li olup da hükümetle bağlarını koparmayan ve iline hizmet eden muhalefet milletvekilleri var. Oysa Muharrem İnce üslubu ile hükümetle bağlarını kopartmış birisidir. Yıllardır bu ilin milletvekili olan Muharrem İnce'ni Yalova'ya zerre kadar hizmeti dokunmuşmudur?Aksine üslubu ve orataya koyduğu tutumla bu ile zarar vermektedir" dedi.

Editör: TE Bilişim