Görev sürelerinde ilçenin en önemli dinamiği durumundaki turizmin gelişimi için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Termal’de günden güne değişim var. 2011 yılında 179 bin geceleme yapıldı. 2012 bin 430 bin gecelemeye çıktı bu. 2013’ü bitiriyoruz. 700 bin gecelemeyi geçtik. Bunlar ciddi rakamlar. Termal eşittir turizm, turizm eşittir tesis. Termal’deki denklem bu. Termal’de söylenmesi gereken bunlar" dedi.

"Tesis olmadan turizm olmuyor" diyen Başkan Atik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün Termal ilçesinde, 2004’te göreve geldiğimiz günden bugüne yaptığımız çalışmalar kapsamında, bunları çoğu altyapı çalışması oldu. Turizm tesisleri turizmi canlandırma çalışmaları oldu. Bu çalışmalar 700-800 bin geceleme rakamlarına gelmemize neden oldu. Doğalgazı, içme suyu, elektrik enerjisiyle, atık yönetimi, çevre yönetimi ve kaplıca suyu kullandırılmasıyla Termal’de turizm açısından önemli gelişmeler oldu. Bugün Yalova’ya gelen üst seviyede, orta seviyede insanların,  Ortadoğu’dan gelen turistlerin Termal’i her geçen gün daha da tercih ettiklerini görüyoruz. Bunların hepsinin bir sebebi var. Bunların bir çok sebebi de belediyemizin çalışmaları. Çalışmalar gerek yerli gerek ilçe, gerek ilçe dışındaki yatırımcıların yatırım yapmasına sebep oldu.”

Termal’de kazanılan her gelirin ilin geneline yansıdığını belirten Başkan Atik, şöyle konuştu:

“Eskiden Termal’de gecede bin insan konaklıyordu, bu 2 bin insana daha sonra da 4 bin insana çıktı. Bunların hepsi bir şeyle yiyor-içiyor, para harcıyorlar. İlin ve ilçenin katma değerine önemli bir girdi sağlıyorlar. Dolayısıyla bizim burada yerel yönetim olarak 2004 yılında ortaya koyduğumuz kriterlerin bugün gerçekleştiğini görüyoruz. 2004’te söylediklerimizin yüzde 70-80’ninin yerine geldiğini görüyoruz. O söylemlerimizin planlı söylemler olduğunu kanıtlamış olduk. Hamdolsun partimizin gücü iktidarımızın gücü, Yalova bürokrasinin bu konuya sahip çıkması böyle bir yol alınmış oldu. Bakanlarımız günü birlik gelirken birçok bakanımız rahat rahat misafir edebileceğimiz yerlerimiz var. Bu turizmde nereye geldiğimizi gösteriyor. Turizmle ilgili Yalova’da Termal’de daha doğrusu her şey turizm için. Turizm haricinde bizim başka bir şey düşünmemiz mümkün değil. Eksik taraflarımız yok mu, eksik taraflarımız da var. Özellikle tesislerin bir an evvel daha da yenilenmesi gerekiyor.. Çünkü düzenli tesis sayısı arttıkça düzenli turist trafiği oluşuyor. Bunlar önemli rakamlar. Eğitim turizmi ile ilgili söylediklerimiz vardı. Üniversitemiz sağ olsun Rehabilitasyon Merkezi’nin üniversiteye devir olmasını sağlandı. Daha önce biz o kadar daha yer vermiştik. Üniversitenin 50 dönüme yakın bir alanı oldu.”
Editör: TE Bilişim