Anayasa değişikliği paketi ile ilgili açıklamada bulunan AKP Yalova İl Başkanı  Yusuf  Ziya Öztabak, “TBMM’de oluşacak olan anayasa paketinin maddeleri netleşmeden neye hayır diyeceğini bile bilmeden siyasilerin şimdiden “istemezük manığı ile “ beyanat vermeleri ne kadar etiktir, ne kadar hayatın gerçekleri ile örtüşmektedir? Yasama faaliyetlerinin ne olduğunu bilmeden şimdiden şaşı gözle bakan siyasi yaklaşım vatandaş nezdinde nasıl kabul görür onu zamanla göreceğiz. Ortada daha  komisyondan geçmiş kanun maddeleri yok neyin ne olduğunu görmeden siz hayır kampanyası başlatıyorsunuz? Neye hayır?” diye sordu.
Yasama yetkisinin milletin oyları ile seçilen TBMM’ne ait olduğunu belirten İl Başkanı Öztabak, “Yasama yetkisi bilindiği üzere aziz milletimizin oyları ile seçilmiş bulunan TBMM’nindir. Öncelikle Anayasa  Komisyonunda değişiklik içeren maddeler görüşülür ve sonrasında TBMM genel kuruluna geldikten sonra süreç devam eder. TBMM’de oluşacak olan anayasa paketin maddeleri netleşmeden neye hayır diyeceğini bile bilmeden siyasilerin şimdiden “istemezük manığı ile “ beyanat vermeleri ne kadar etiktir, ne kadar hayatın gerçekleri ile örtüşmektedir? Yasama faaliyetlerinin ne olduğunu bilmeden şimdiden şaşı gözle bakan siyasi yaklaşım vatandaş nezdinde nasıl kabul görür onu zamanla göreceğiz.. Ortada daha  komisyondan geçmiş kanun maddeleri yok neyin ne olduğunu görmeden siz hayır kampanyası başlatıyorsunuz? Neye hayır?”  diye sordu.

“ Günün değişen ve gelişen ayrıca globalleşen dünyasında kendinizi yenileyemezseniz ayakta kalamazsınız. Yeniliğe ve gelişime bu denli kapalı siyasi yaklaşım halk nazarında elbette karşılık bulamaz” diyen Öztabak açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Bu da seçimlerde sandığa hezimet olarak yansır elbette. Halka sormakta, halkın iradesine sunmaktan neden kaçıyorsunuz?.Biz halkımızın talepleri ile kendimize yön veriyor ve çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bazı siyasiler maalesef ideoloji gözlüğünü çıkartmadan hep vatandaşa şaşı bakarak hareket ediyor.Vatandaş da sizi her seferinde sandığa gömüyor.Daha net söylemle Anayasa değişikliği üzerine aziz milletimizden gelen talep ve günün ihtiyaçları doğrultusunda biz planlarımızı ve uygulamalarımızı hayata geçiriyoruz.Her atığımız adım ve kararımız da Milletimiz tarafından değerlendirilerek kabul görüyor. Bu da bizim doğru olanı yaptığımızın en güzel göstergesidir.”
“Terörün kökünü kazıyacağız”

“Terörün kökünü kazıyarak topraklarımızın güvenliğini tüm dünyaya göstereceğiz.Bitme noktasında olan terörün kökünün kazındığı bugünlerde 2017 daha güvenli ve bereketli olacaktır” diyen Öztabak, “Tüm dünyayı etkileyen ve adeta "Globalleşen Terör " karşısında hükümetimiz tüm kurumlarıyla ve unsurlarıyla sınırlarımızı aşan kahramanlık destanları karşısında maalesef siyaset yapma uğruna bu mücadeleyi gölgede bırakmak isteyen yaklaşımların kimseye yararı yoktur . Daha sorumlu olmaya, daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Biz geçmişteki misyonumuzla öncelikle ülke güvenliğimizi sağlama adına sonrasında da mazlum insanlara hayat hakkı tanıma amacıyla kahramanca mücadelemizi sürdürüyoruz. Milletimizin Ak Parti iktidarının arkasın da olduğunu biliyor ve bu güçle hareket ediyoruz.Terörle mücadele teröristin ininde devam ediyor artık. Terörün kökünü kazıyarak topraklarımızı güvenliğini tüm dünyaya göstereceğiz.Bitme noktasında olan terörün kökünün kazındığı bugünlerde 2017 daha güvenli ve bereketli olacaktır. Tüm vatandaşlarımız bilsin ki biz bu yola beyaz gömleğini kefeni olarak görüp yola çıkmış liderimizin arkasındayız. 2016 yılı tüm dünya da gerek ekonomik olarak ve gerekse güvenlik problemlerinin yaşandığı çetin bir yıl olmuştur.Ülkemizin olumsuz şartlar karşısında yine de makro ekonomik göstergelerle iyi seviyelerde .Global krizler ülkemizi teğet geçip giderken maalesef bu durumdan üzülen hep CHP zihniyeti olmuştur. Biz, 15 Temmuz darbe girişimcilerinin kullandığı tankın önüne bedenini koymuş aziz milletimizden güç alıyor ve biliyoruz ki bu millet ne diyorsa o, ne istiyorsa o olacaktır.Demokrasimizin daha da güçlenmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha müreffeh ve kalkınmış bir ülkede yaşamaları hedefimizdir.Hukukun üstünlüğüne sonuna kadar inanıyoruz. Şimdiye kadar vatandaşımızın tüm demokratik kazanımlarının teminatı yine AK Parti’dir. Bu vatan kolay kazanılmadı. Dedelerimizin Kurtuluş Savaşındaki Seferberlik Ruhu içinde bizlerde aynı seferberliği yürütüyoruz. Bizi aziz milletimiz çok iyi anlıyor ve algılıyor. Algılamayanlar ise çağın gerisinde kalan , kendisini yenilemeyen yaklaşımlardır. Aziz Yalova’lı hemşehrilerim; bir yılı daha geride bırakacağımız bu günlerde 2017 yılının sağlık, barış ve huzurla en güzel günlerin sizin olması temennisiyle saygılar sunarım”  açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim