Yalova İl Genel Meclisi Üyesi  Bahar Doğan 1/ 50 bin ölçekli İmar Planı ile ilgili olarak yaptığı  açıklamada, "Yalova'da imar cinayeti işleniyor" dedi. 
Yalova'nın kaderini belirleyecek olan 1/50 binlik imar planlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında İl Genel Meclisi üyesi Bahar Doğan'da uyarılarda bulundu. Yapılacak olan imar planını ile Yalova'nın nereye götürülmek istediğini bilmek istediğini vurgulayan Doğan, "İmar planının, belde halkının sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamayı, sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmayı, yaşam kalitesini artırmayı ve bu amaçla alternatif çözümler oluşturmayı hedeflemesi gerekiyor" dedi. 
Yalova'da bir imar cinayeti işlendiğine vurgu yapan Doğan konuşmasında, "Ancak bazı İmar yetkilisi ve plan müellifinin yanlış yönlendirmesi ile belirttiğim imar planı hedeflerine uymayan, üst ölçekli plana aykırı olarak 4 kat, hatta 5  kat 1/1000 ölçekli  imar planı kararı alan Belediye Meclisleri vardır. Taşköprü  3 katı 5 kata çıkarmış. Bu kararları alan arkadaşlar 1999 depremini, evlere giremediklerini, dağlara kaçtıklarını, Yalova’nın en tehlikeli fay hattında  ve 1. Derece deprem bölgesi olduklarını ne çabuk unuttular. Soruyorum 5 veya 4 katlı konutta mı? Yoksa 2 ile 3  katlı konutta mı oturmak istersiniz? İnsanlar 5 katlı konutun bitişiğinde arsa ve ev almak istemiyor." dedi.  
"Yalova’da Yeni Bir Dilovası yaratılmak isteniyor"
Dilovası'nda yaşanan yanlış imar planlamasından da örnekler veren İl Genel Meclisi üyesi Bahar Doğan, "Dilovası güzel mümbit bir yerdi. Yanlış sanayi imarı yaşanılmaz hale getirdi. Şimdi feryat ediyorlar bizi taşıyın diye. Taşköprü’de tüm sahiller sanayi alanı yapılmış. Hakim rüzgar yerleşim alanı ve Askeri Hava Meydanına doğru. Sağlıklı ve güvenli bir çevre böyle mi oluşur. Yeni bir Dilovası yaratıyoruz. Bundan önceki dönem de 40 km etrafında yerleşim alanı oluşamaz denilen kimyasal depolama tesisleri yapılmak istendi. Zor durdurduk. Mevcut Sanayi yeter artar bile. Kurum görüşleri alındı mı? Askeri Güvenlik Yasası var.Uçuş Mania Kriterleri var. Hava Kuvvetleri, Milli Savunma hemen bitişiğinde sanayiye evet dedi mi? Bilmiyorum. Daha önce Sanayi Ticaret Bakanlığı bölgede yeni  Sanayi alanına ihtiyaç yok demişti.1/50000 ölçekli plan yapılırken bu kurumlara sorulsun istiyorum" şeklinde konuştu. 
Açıklamasında Yalova Çevre Düzeni Planındaki nüfus yoğunluğunu 2 katına  çıkarıldığına da değinen Doğan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü, "Geçerli olan 1/25000 Ölçekli Yalova Çevre Düzeni Planına göre konut alanları için 1 hektarda  yoğunluk düşük 50-100, orta 100-150, yüksek 150-200 kişiyi aşmaması gerekmektedir. Buna da yasal zorunluluktur. 1 hektarın % 40 nı düzenleme ortaklık payına terk edilse, kalan 6000 m2 alana % 40 imar verseniz 4 katta 320, 5 katta 400 kişi,%30 verseniz 4 katta 240, 5 katta 300 kişi  eder. Bu da üst ölçekli planda önerilen kişi sayısını nerdeyse 2 katıdır ve suçtur. Çevre Şehircilik Müdürlüğü alınan kararların düzeltilmesi için geri yollayacak mı? Göreceğiz. Kaldı ki imar planı kararında artan nüfusa göre sosyal donatı alanlarının vb. artması da yasal zorunluluktur. Bunun da dikkate alınmadığı anlaşılmaktadır. Yalova 1/50000 ölçekli imar planı idaremizce ihale edildi. Dilerim Yalova halkının sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılar, sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturur, yaşam kalitesini artırır ve bu amaçla alternatif çözümler üretir. Belediyelerin uymak zorunda oldukları üst ölçekli imar planına uymaları sağlanır. Bunlar olmayacak ise bu planı yapmayalım  .Boşuna para ödemeyelim. İhalesini iptal edelim. Bu safhada Belediyelerin zorunlu durumlar olmadıkça yangından mal kaçırır gibi geniş çaplı imar planı kararı almaları hiç doğru  olmaz. Biliyorum şimdi diyecekler ki biz size göğü bağışladık 4-5  kat verdik   Bahar Doğan engel olmaya çalışıyor. O zaman Depremi unutmasınlar, mevzuata uygun karar alsınlar. Bilinmeli ki Kanun ve Yönetmeliklere aykırı alınan imar planı kararları Meclis Üyelerini hukuken zor durumda bırakacağı gibi, ileride arsa ve inşaat sahiplerini de ciddi anlamda mağdur edecektir"
Editör: TE Bilişim