Bakan Eroğlu, sadece Yalova’da 9 yılda sulamadan taşkın korumaya, ağaçlandırma ve erozyon kontrolünden tabiat parklarına kadar çeşitli alanlarda 7 milyon 788 Bin TL yatırım yapıldığını belirtti.

Bereketli toprakları suya kavuşturuyoruz

Yalova’da sulama çalışmalarına önem verildiğini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Altınova Projesi dahilindeki Karadere ve Kınalı Barajları ile Çınarcık Ortaburun Göleti Sulaması için çalışmalara devam edildiği bilgisini verdi. Bakan Eroğlu, “GÖL-SU Projeleri kapsamında ise

Yalova ilimize 3 adet gölet ile 7 bin 500 dekar araziyi sulu tarıma açacağız.” dedi.

Taşkın koruma çalışmalarına önem veriyoruz

Eroğlu, taşkın koruma tesislerine öncelik verildiğini anlatarak Karpuz Deresi ve Armut Deresi’nde yapılan çalışmalarla 350 dekar arazinin taşkından korunduğunu söyledi.

 Yalova artık daha yeşil

 Vatandaşların rahat nefes alabilmeleri için 1 adet kent ormanı ile 26 adet mesire yerinin tesis edildiğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca Delmece Yaylası ile Arzbet Harmankaya’da 2 adet Tabiat Parkı ilan edildiğini söyledi. Yalova’nın daha yeşil hale getirilmesi için yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Eroğlu, 9 yılda 67 bin 370 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılarak 1 milyon 355 bin adet fidan dikildiğini ifade etti.

Orman köylüye desteğe devam

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yalova’da 2003-2011 yılları arasında orman köylülere süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besicilik, meyvecilik ve güneş enerjisi sistemi konularında 835 Bin 628 TL kredi desteği verildiğinin de altını çizdi.

 “Meteorolojik tahminlerde tutarlılığı %90’lara çıkarttık”

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yatırımları hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yapılan yatırımlar neticesinde tahminlerde tutarlılık oranının %90’lara çıkarıldığını ifade etti. Yalova’da Merkez, Yalova Meydan ve Çınarcık’ta olmak üzere 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu, 2012 yılında ise 2 adet OMGİ daha kurulmasının planlandığını söyledi.

Bakan Eroğlu haftaya Yalova’da

28 Nisan’da yapılan AKP Yalova İl Başkanlığı seçimlerine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katılacağı açıklandı. 28 Nisan Cumartesi günü Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan il başkanlığı seçimlerinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da bulunacağını kaydeden AKP İl Başkanı Mazhar Aydın, kongrenin birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

 

 

Editör: TE Bilişim