Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Yalova'ya müjdelerle geldi. Bakan Işık Altınova ilçesinde 12 yıldır çözüm bekleyen bin 40 dönümlük askeri arazinin Altınova Belediyesi'ne tahsis edildiğini açıkladı. Bakan Işık Altınova Devlet Hastanesi'nin de 15 Nisan'da hizmete gireceği müjdesini verdi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık referandum çalışmaları kapsamında Yalova'nın Altınova ilçesine geldi. Burada Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Milletvekili Fikri Demirel ve il protokolü tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a çocuklar da çiçek sundular. Bakan Işık'ta çocukları oyuncakla sevindirmeyi ihmal etmedi. Ardından kendisini karşılayan Altınovalıları selamlayarak programın gerçekleştirileceği Altınova Belediyesi Düğün Salonuna giren Bakan Işık halk tarafından alkışlarla karşılandı. Programda Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Ardından kürsüye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık burada Altınova'ya ard arda 2 müjde iletti. Bakan Işık, "Altınova ilçemizin 12 yıldır çözüm bekleyen bir sorunu ve talebi vardı. Başkanımız bunu bana ilettiğinde hemen ilgilendim. Bu arazi askeriye arazisi. Altınova ile deniz arasında kalıyor.  Bu arazi bizim için şart mı dedim. Olmadığını öğrenir öğrenmez onayı verdim. Bin 40 dönümlük bu arazi artık Altınova Belediyesine devredildi. Bir diğer müjdemde Altınova Devlet Hastanesi. Bu hastanede yıllardır ilçemizin hayaliydi. Artık sizin de bir hastaneniz var. Hastanemizi 15 Nisan'da hizmete sokuyoruz" dedi.
Bakan Işık ardından ülkedeki gelişmelere ve referandumda neden evet denilmesi gerektiği konularına değinerek konuşmasını tamamladı. Bakan Yılmaz buradaki programın ardından Altınova Tersaneler Bölgesi'ni ziyaret etti. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa da katılan Bakan Işık burada da referandumu değerlendirdi. 

Editör: TE Bilişim