Yoğun bir programla Yalova'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın ilk durağı Yalova'nın termal ilçesi oldu. Kılıç burada 2011 yılında yapımına başlanan ve 1.5 yılda tamamlanan 530 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdunun açılış törenine katıldı. Salona girişinde öğrencilerin alkışlarıyla karşılanan Kılıç gençleri el sallayarak selamladı. 

Tesisin açılışı öncesinde söz alan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik Bakan Kılıç'a teşekkür etti. Bu tesisin ilçeye ve ile büyük katkı sağlayacağını dile getiren Atik, "Termal 80 yıldır konaklama hizmeti veren bir turizm ilçesi. Bu yurtta konaklama hizmeti verecek. Burada konaklayacak olan  530 öğrencinin ilçemiz ve ilimiz ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise Termal'in turizm potansiyelinden övgüyle bahsederek, "Yalova bir turizm kenti ama Termal bu kentin turizm anlamındaki can damarı. Bu yurdun da ilimize ciddi katkılar sağlayacağına olan inancım tamdır. 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü Yalova açısından bu yurt çok önemliydi. Bugün ilimizdeki yurt ihtiyacına cevap veren çok önemli bir tesisi daha ilimize kazandırıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.
Yalova Valisi Esengül Civelek ise, "Bugün Yalova olarak mutluyuz ve heyecanlıyız. Üniversite öğrencilerimiz ihtiyaç duydukları modern, konforlu, kaliteli barınma hizmeti alabilecekleri bir yurda kavuşuyorlar. 2008 yılında kurulan Yalova Üniversitemizin bugün itibarı ile 9 bin 924 öğrencisi var. Her yıl ise öğrenci sayısı artıyor. Dolayısıyla öğrencilerimize kaliteli bir barınma hizmeti sunmak durumundayız. İlimize kazandırılan termal Erkek Öğrenci Yurdunun  öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim sürdürmelerine katkısı olacağına inanıyorum" dedi. 

Yalova Valisi Esengül Civeleğin ardından kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, "Türkiye genelinde 100 bin 250 toplam yatak kapasitesine ulaşan yeni yurtlar kiralıyoruz. 325 adette kiralama başvurusu aldık.  Bunları en kısa sürede değerlendirip sizlere yepyeni binalarda çok modern barınma kapasiteleri sunacağız. Bütün imkan ve gayretlerimiz yüksek öğrenim gençliğini geleceğe çok daha iyi hazırlamaktır. Spor tesislerimizi iki kurum arasında yapılan ortak protokol çerçevesinde Yurtkur bünyesinde ki bütün gençlerimiz Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki bütün spor tesislerinden ücretsiz olarak faydalanacaklar. Yurtkur'un 1 yıllık bütçesi 6 milyar 192 milyon lira 310 bin gencimiz, 310 bin yatak, burslarımız, her şeyle birlikte evvelallah bu hizmetler canla başla devam ediyor" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Kılıç'a Termal Belediye Başkanı İsmail Atik tarafından seramik bir tabak hediye edildi. Yurdun açılış kurdelasını kesmek için 2 öğrenciyi yanına davet eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kurdelayı, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kredi Yurtlar Genel Müdürü Prof.dr. Recep Kaymakcan ve öğrencilerle birlikte kesti. Bakan Kılıç buradaki açılışın ardından Çınarcık ilçesine geçerek yapımı devam eden 250 seyirci kapasiteli Çınarcık Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Valilik ve Belediyeyi Ziyaret Etti

Termal ve Çınarcık'da ki programın ardından Yalova Valiliğine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç burada kurum müdürleri tarafından karşılandı. Sağanak yağışa rağmen Bakan Kılıç'ı dışarıda karşılayan müdürler bakana kendilerini tanıttılar. Bakan Kılıç Yalova Valiliği şeref defterini imzaladıktan sonra Yalova Valisi Esengül Civelek'ten il hakkında brifing aldı.

Yalova Belediyesi'ne de geçen Bakan Kılıç belediyeye gelişinde çiçeklerle karşılandı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ilde 35 dönüm üzerinde yapılacak olan yeni kent merkezinin projesini Bakan Kılıç'a anlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç partisinin il binasını da ziyaret ederek partililerle bir süre sohbet etti.

Kılıç, "Yalova Bir Spor Şehri Olacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yapımı 1 yılda tamamlanan Spor Salonunun açılış törenine katıldı. Salona alkışlar arasında giren Bakan Kılıç ildeki sporcular ve gençlik merkezlerinde eğitim gören gençler tarafından hazırlanan müzik, folklor ve spor gösterilerini de izledi. Tamamı Roman çocuklardan oluşan Judo takımının oynadığı roman havasını ilgiyle izleyen Bakan Kılıç kendisine çiçek veren bir roman kızı ile de bir süre sohbet etti.

Açılış ve protokol imza töreni öncesinde söz alan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Geldiğimiz 2013 yılında önümüze yeni bir hedef koyduk. Türkiye nasıl önüne 2013 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasında olmayı koyduysa, bizde büyük Marmara Şehrinin ortasında cazip, yaşanılabilir, modern bir kent olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmanın önemli adımlarından birisi de Türkiye'de ki bütün kentlerle karşılaştırıldığında göreceli olarak Yalova'nın bir spor kenti olmasıydı. Bugün imzalanan protokolle de Yalova 1 taşla 3 kuş vuracak. Bugün Yalova'ya yetmeyen kent meydanımıza 35 dönümlük bir yeni kent meydanı ek oluşturacağız. Burası Yalova'nın yeni cazibe merkezi olacak. Bunun yanısıra şu anda Yalova merkezine sıkışmış olan trafiği rahatlatmak adına kent merkezinin altında 4 bin araçlık birde otopark oluşturacağız. Bunlarla birlikte Yalova'ya 80 milyon TL'lik yeni spor yatırımları da kazandırılacak" dedi.

Koçal'ın ardından Yalovaspor atkısı ile mikrofona gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise ilde yapılan ve yapımı süren spor tesisleri ile ilgili kısa bilgiler verdi. Yalova'nın bir spor kenti olacağına vurgu yapan Kılıç, "Bugün Yalova'nın en temel ihtiyaçlarından birisi olan spor tesisi ile buluşturuyor ve bu ihtiyacına cevap veriyoruz. Ayrıca imzalayacağımız protokolle Yalova'yı Gençlik ve Spor Bakanlığı Yalova Belediyesi işbirliği ile modern bir spor kompleksine daha kavuşturacağız. Burada bir stadyum yapacağız. 11 salonlu bir sporcu fabrikası olacak burası. Tenis Kompleksi, buz pateni ve körling salonu ve futbol antrenman sahalarını Yalova'ya kazandıracağız. Göreceksiniz sadece 2 yıl içerisinde Yalova , Bursa, Kocaeli ve İstanbul'un arasında doğası, temiz havasıyla ve spor tesisleriyle dikkat çeken bir spor kentine dönüşecek. Spor kenti hepimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın eşi Suna Selma Koçal tarafından hazırlanan bir tablo Bakan kılıç'a hediye edildi.

Törende Yalova'da içerisinde Atatürk Stadyumu ile eski spor salonunun da olduğu 35 dönümlük alanın Yalova'ya devri ve sonrasında Yalova Belediyesi tarafından 80 milyon TL tutarında spor yatırımı yapılmasını içeren protokolde imzalandı. Protokole Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun imza koydu.
Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra 2 bin 500 kişilik spor salonunun açılış kurdelesini kestiler. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç salona 90'ncı Yıl Spor Salonu adının verildiğini dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç buradaki törenin ardından Yalova'da yapımı süren yarı olimpik yüzme havuzunda incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim