1 Haziran'da Yalova'da yenilenecek olan yerel seçimde partisinin belediye başkan adayı Yakup Koçal'a destek için Yalova'ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ilk olarak Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partiye gelişinde Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti Belediye Bakan adayı Yakup Koçal ve partililerce karşılanan Bakan Elvan partide bir basın toplantısı da düzenledi. Burada İstanbul-Orhangazi-İzmir Otoban Projesi ile Körfez Geçişi Asma Köprü çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Elvan, " Yalova'yı cazibe merkezi yapacak en önemli proje ise İstanbul'u Yalova'ya, Yalova'yı Bursa'ya, Bursa'yı ise İzmir'e bağlayacak otoyol projemizdir. Çalışmalar hızla sürüyor. İnşallah önümüzdeki yılın 4'ncü ya da 5'nci ayında Altınova ile Gemlik arasındaki bölümü açmış olacağız. Tüm hedefimiz buna yoğunlaştırdık. Asma Köprünün çalışmaları da sürüyor. İnşallah önümüzdeki Mayıs-Haziran ayı gibi Asma Köprüden yürüyerek geçmek mümkün olacak. Araçlarla belki Ağustos-Eylül ayını bulacak. Altınova'dan Gemliğe kadar olan bölümü açmak için çalışmalar hızla devam ediyor. Altyapı çalışmalarını %90 oranında tamamlamış durumdayız. Viyadüklerimiz bitmek üzere. Tünel çalışmalarımızda tamamlanmak üzere. Betonlama çalışmalarının %70'i tamamlanmış durumda. Bu Otoyolla İstanbul-Yalova ile entegre olmuş ve bütünleşmiş olacak. Yalova gerçekten tabiat güzellikleriyle, eşsiz doğasıyla bu bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden birisi olacak" dedi. 

Kocaeli-Yalova Arasına Otoban Yapılacak

Bakan elvan Yalovalılar bir de müjde verdi. Kocaeli ile Yalova arasında ulaşımı yarım saate düşürecek bir otoyol projesine yakında başlanacağını duyuran Bakan Elvan, " İzmit'ten Yalova'ya gelen kardeşlerimiz 19 yerleşim yerinden geçip buraya ulaşıyorlar. Onlarca trafik ışığına da takılıyorlar.  Yarım saatte ulaşılabilecek yolu 1.5 saat gibi bir sürede kat ediyorsunuz. Bununla ilgili olarak da İzmit-Yalova arası otoyol yapımı ile ilgili proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah yap-işlet-devret modeli çerçevesinde İzmit'i doğrudan Yalova'ya bağlayan bir otoyol projesini gerçekleştireceğiz. İzmit'ten çıkan bir vatandaşımız yarım saate kalmadan Yalova'ya ulaşmış olacak.
4 Yol kavşağında bir geçit yapılması için talebiniz var. Bu projede yatırım programımızda var. En kısa sürede bununla ilgili ihaleyi de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

10 Yılda Yalova'ya 480 Milyon TL'lik Yol Yapıldı

Yalova'da ki yol yatırımları hakkında da bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Yalova bölgemizin en önemli illerinden bir tanesi. Yüksek tarım ve turizm potansiyeli var. Son yıllarda tersanecilik alanında yaşanan gelişmeler Yalova'yı farklı bir konuma getirmiş durumda. Kalkınmanın temel motorlarından birisi güçlü bir ulaşım alt yapısıdır. Siz eğer güçlü bir ulaşım altyapısına sahipseniz o bölgenin gelişmemesi için hiç bir neden yoktur. İşte bu noktadan hareketle ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çok yoğun bir faaliyet içine girdik. Yalova-Armutlu arasındaki yolun durumu çok acı bir durumdaydı. Sadece bu yol için harcadığımız toplam para 255 milyon TL. Bu güzergah üzerinde 6 tünel var. Toplam tünel uzunluğu 5 bin
900 metre. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 45 kilometrelik yolun 35 kilometresi tamamladık.  4 Yol kavşağında bir geçit yapılması için talebiniz var. Bu projede yatırım programımızda var. En kısa sürede bununla ilgili ihaleyi de gerçekleştireceğiz. Yalova Çevre Yolu ile ilgili detaylı çalışmalar yapıldı. Çevre Yolu projesi de gerçekleştirilecek. Özellikle kent geçişinde ciddi bir yoğunluk olduğunu biliyoruz. Bunun ciddi bir rahatsızlık verdiğini de biliyoruz.  Son 10 yılda 25 kilometreden fazla bölünmüş yol yapılmış. Aşağı yukarı 40 kilometre karayolu iyileştirme, 3 adet köprü, Termal, Esenköy, Armutlu şehir geçişlerini asfaltladık. Genel bir değerlendirme yaparsan son 10 yılda 480 milyon TL'lik karayolu yatırımı yapılmış. Bizden önceki 10 yılda toplam 84 milyon TL'lik yatırım yapılmış. Bizim dönemimizde 10 kattan fazla yatırım yapılmış" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim