CHP Çiftlikköy İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında hem söyleşi hem eğlence vardı. BESA Düğün Salonu’nda yapılan etkinlikte ilk olarak CHP Çiftlikköy Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Yavuzer konuştu. Avukat İrem Tünay ise tarihte kadının yeriyle ilgili örnekler vererek Eski Roma ve Yunan uygarlıklarında kadının sadece neslin devamı için bir unsur olarak görüldüğünü ancak sanayi devrimi sonrasında kadınların iş hayatına girmesiyle birlikte bir uyanış başladığını anlattı. Avukat Tünay, “Kadın olma bilincine sahip olacağız. İtilen, kakılan değil kıymetli bir vaha olduğumuza inanacağız. Toprağın altındaki altın gibi kendi değerimizi ortaya çıkaracağız. Bu nedenle 8 Mart, tüm kadınlar için tarihi bir gündür, 8 Mart kadının sömürüye isyan ettiği, eşit haklar istediği gündür” diye konuştu.

ŞENOCAK, “KADINDAN VALİ DE OLUR, BAŞBAKAN DA”

Serap Şenocak ise kadınlara toplum içinde belli roller biçildiğini söyleyerek şunları söyledi

“Kadınlar her sektörde çalışabilir. Kadından pilot da olur, inşaat mühendisi de, belediye başkanı da, vali de, başbakan da olur. Çalışarak, hedefimizi iyi koyarak ve zamanımızı iyi kullanarak pek çok şeyi başarabiliriz” dedi. Şenocak, Anadolu’da kadınların küçük yaşta evlendirilerek hem eğitim, hem özgür yaşam haklarından mahrum bırakıldığı yerler olduğunu dile getirerek, “Kadınlarımızın pek çok sorunu var. Biz kadınlar birbirimizi çok eleştiriyoruz. Oysa yarışımız kendi kendimizle olmalı. Bizler kendimizi yetiştireceğiz. Aslında sizler, hem kendiniz, hem çocuklarınız için daha yürekli olmalısınız” Konuşmacılara çiçek takdim edilmesinin ardından Çiftlikköy Belediye Başkanı ve CHP Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Metin Dağ alkışlar eşliğinde eşi Songül Dağ’la birlikte salona girdi.

DAĞ, KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkan Dağ, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Çiftlikköyümüzün salonları yetmediği için inşallah önümüzdeki dönem daha büyük salonlarda sizinle beraber oluruz. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçe teşkilatımızın kadın kollarının düzenlemiş olduğu bu güne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kadın Kolları’na teşekkür ediyorum. Eşime ayrıca teşekkür ediyorum, her birinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum buraya geldiğiniz için. Sizler elleri ve ayakları öpülecek annelerim, bacılarım, kardeşlerim. Böyle güzel günlerimizin her zaman olması dileğiyle, inşallah kadın haklarını daha iyi seviyelere gelmesini canı yürekten istiyorum. Çünkü ben bu yaşa gelene kadar annelerimizin, bacılarımızın neler çektiğini en iyi bilenlerden birisiyim. Sizlere ne yapsak azdır, ben bir daha ellerinizi öpüyorum. Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

“SİZLERDEN YÜZDE 60’IN ÜSTÜNDE OY İSTİYORUM”

Yerel seçimlerde bayanlardan yüzde 60’ın üzerinde oy isteyen Başkan Dağ, “Önümüzdeki yerel seçimler çok yaklaştı. Gerçekten Allah’a inanıyorum ki, hayırlı bir iş olacaksa olsun, sizlere daha fazla hizmet etmek için 24 saatimi harcıyorum. Yetmiyor, bir 48 saat daha harcamak için sizlerin daha iyi şartlarda ilçemizin yaşanabilir hale gelmesi için sizlerle beraber çalışıyorum. 30 Mart’tan sonra tekrar bugüne kadar yaptıklarımızın daha fazlasını katlayarak ve ilçemizde yaşayan kadınlara hanımlara daha iyi sosyal haklar aktiviteler yapabilecek imkanlar yaratarak, sizinle beraber bu işleri yapacağımıza inanıyorum. Eğer beni mahcup ederseniz, edecek olduğunuza da eminim, 30 Mart’ta yapacak olduğumuz bu çorbada sizin tuzunuz biberiniz her zaman olduğu gibi bana emek verip beni yüzde 60’ın üzerinde oylarla getirirseniz, inanın ki her birinizi elini öpeceğim. Ben size hizmet etmek için şu anda Allah’ın huzurunda sizlere söz veriyorum. Bugüne kadar size hiç yalan söylemedim, imkanlarımızın ölçüsünde yavaş yavaş ilçemizi bu duruma getirdim. Şimdi artık bundan sonra sosyal aktiviteler yapabilecek, ekonomik anlamda Türkiye’nin bir ucuna gidebilecek imkanlara sahip olduk. Bunu da sizlerden aldığımız vergileri israf etmedik ekonomik anlamda iyi kaynaklar sağladık ve Çiftlikköyümüzü bir yere taşıdık. Dünya Kadınlar Günü her gün böyle gün olsun, neşe olsun, hep birlikte kutlayalım. Ben bir kez daha sizleri kutluyor, nice nice yıllara diyorum” dedi.

DANS ETTİLER

Aliço ise yaklaşık 20 yıldan beri Başkan Metin Dağ’ı tanıdığını dile getirerek, “30 Mart’ta söz veriyor musunuz, yine yola devam edecek mi? Söz mü?” diye sordu. Salondaki bayanların alkışlar içinde “Söz” diye bağırması sonrasında ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle dansa davet etti. Başkan Metin Dağ ve Eşi Songül Dağ, alkışlar eşliğinde yaptıkları dansın ardından Çiftlikköylü bayanları selamlayarak salondan ayrıldı. Aliço’nun muhteşem şarkıları eşliğinde eğlenceyle devam eden Dünya Kadınlar Günü kutlamasının ardından salondan ayrılan hanımlara ise saksı içinde minik hercai menekşe çiçekleri dağıtıldı. 

Editör: TE Bilişim