Oturum başlangıcında meclise bilgi veren Başkan Silpagar, sahil düzenlemesinin başlatıldığı müjdesini vererek, “Sahilimizde yürüyüş parkurlarının, koşu parkurlarının, bisiklet yollarının olmasını düşünüyoruz. Mokamp mevkiinde ağaçların kesilmeyeceği, çevreyi bozmayacak, Yalova’da bulunmayan yeni uygulamaların olacağı ve burasını ilgi odağı haline getirecek düzenlemelere başlıyoruz” diye konuştu.

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Çiftlikköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan oturumda 8 gündem maddesi görüşüldü.

Bir önceki mecliste alınan karar özetleriyle ilgili iki konuda ise düzeltme yapılarak oybirliği ile kabul edildi. İlçenin 5 noktasına yerleştirilecek ATM pointlerin 10 yıllığına kiraya verilmesi oybirliğiyle onaylandı. İller Bankası kaynağıyla yapılacak olan elektrik tasarruf cihazları için öngörülen rakam ve detayların da meclis kararında belirtilmesi gerektiğini aktaran Başkan Silpagar, bu ledli aydınlatmaların ilçede elektrik aydınlatmalarında yüzde 80’lik bir tasarruf sağlayacağını belirtti.

İmarla ilgili konuların oy birliği ile imar komisyonuna havale edilmesinin ardından Eylül ayı imar komisyon raporu görüşüldü. Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait olan ve aralarında 25 yıllık araçların da bulunduğu çalışmayan araçların hurdaya çıkarılarak satışıyla ilgili gündem maddesi ise değerlendirilmek üzere encümene havale edildi. 2015 yılı Bütçe Taslağı ve ekleri de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Çiftlikköy sakinlerinin, ilçede faaliyet gösteren taksici esnafının ve Sahil Mahallesi Muhtarlığı’nın ulaşımla ilgili talepleri ise değerlendirilmek üzere Trafik Komisyonu’na havale edildi. S.S.Çiftlikköy Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıtlar Kooperatifinin dilekçesi de değerlendirilmek üzere Trafik Komisyonu’na havale edildi. Gündemin kalan maddeleri bugün aynı saatte yapılacak mecliste görüşülecek. 

Editör: TE Bilişim