Kaya Piliç’te düzenlenen toplantıya birim amirleriyle ve Muhtar Hasan Kaya birlikte katılan Başkan Silpagar, Siteler Mahallesi sakinlerininsorunlarını dinledi, projelerle ilgili bilgiler verdi. Toplantıda Muhtar Hasan Kaya mahalle halkından gelen talepleri Başkan Silpagar’a listeleyerek verdi. Kaya tarafından iletilen, mahallenin Ankaralılar Caddesi girişinde aile hekimliği, ışıklı kavşak, mahallede bir okul, tahliye yolu, ulaşım ve sahil sitelerinin iskele durumlarıyla ilgili sorunlarıyla ilgili çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Silpagar, özellikle iskeleleri yalnızca site sakinlerinin değil tüm Çiftlikköy halkının kullanımına açacaklarını vurguladı.

“SAHİLİMİZDE HALKIN İSKELELERİ OLACAK, ONU DA BİZ YAPACAĞIZ”

Silpagar, “Sitelerde halka ait olmayan hiçbir şeyi istemiyorum. Çiftlikköy Belediyesi’nin buradaki 20 sitede 100 dönüm arazisi var bunları tek tek çıkardık. Ya onları satın alacaklar ya da bedelini ödeyecekler. Başkent 3’ün, Sema Sitesi’nin iskelesi olamaz. Halkın iskelesi olur. Onu da belediye olarak biz yapacağız. Kum bize ait, yeşil alan diye çitle kapattıkları yer bize ait, yani halka. Çiftlikköy’ün bütün altyapı parası çıkar. Alsınlar ya da bize devretsinler. Benim dönemimde halka ait hiç bir şeye el uzatılmasına izin vermem” diyerek net konuştu.

“KARAYOLU AYDINLATMASI İÇİN BEN DE İMZA VERİRİM”

Silpagar, köprülü kavşak ve karayolu aydınlatması hakkında şunları dile getirdi; “Özdilek önüne köprülü kavşak projemiz var. Köprülü kavşak geldikten sonra buralarda düzenleme yapılacak. Biz araçların ışıklarda durmasını istemiyoruz. Yan yollar devreye girsin istiyoruz. Kavşak proje ihalesi bitti. Jeolojik etüdler başlıyor. Haritalar çıkıp imarlar yapılıyor. 1-1,5 ayda projeler elimize geçer. Ama bizi yalnız bırakmayın. Elimizden geleni yapıyoruz. Karayolu boyunca aydınlatma talepleri için ise,UEDAŞ’a imzalar toplanırsa ben de seve seve imza veririm, işi de takip ederim. Tüm ilçeyi taradık, aydınlatmalarımız yetersiz şu anda” dedi.

“SU FATURA ÖDEMELERİNDE KOLAYLIK SAĞLAYACAĞIZ”

Belediye verilerinin hacklenmesi sonrasında su faturalarıyla ilgili oluşan sıkıntının giderildiğini ifade eden Silpagar, “13 bin 600 su faturası dosyası tek tek girildi. Şubat ayında devreye girecek. Emlak dosyamız 50 bin küsur. Su faturaları Şubat’tan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Ama birkaç aylık fatura yüklü geleceği için taksitlendirme yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“ANONSU KALDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Son olarak anons sisteminin artık Çiftlikköy gibi hızla gelişmekte olan bir yerleşim yerine yakışmadığını kaydeden Başkan Silpagar, “Anons sistemini kaldırmayı düşünüyoruz. Çiftlikköy artık büyüyen modern bir kent oldu. İnsanlar işten çıkıp evlerine geldiklerinde anonslarla onları rahatsız etmemek gerekir. Hastası var, yaşlısı var. Onun yerine belirleyeceğimiz çeşitli noktalara ışıklı tabelalar düşünüyoruz” dedi. Mahalle toplantısı sonrasında mahallede bulunan Muhtar Emin Zongur Parkı’nı gezen Başkan Silpagar, vatandaşların parkla ilgili taleplerini değerlendirdi. Sonrasında beraberindekilerle birlikte Siteler Mahallesi’nin Öğretmenler Sitesi kısmına geçen Başkan Silpagar, burada da incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim