DSP Kurucusu Bülent Ecevit'in ölümünün 8. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınlayan DSP Yalova İl Başkanı Cemal Bayram mesajında şu sözlere yer verdi;

“Partimizin kurucusu, kuramcımız, Genel Başkanımız, Türk siyasetine erdemli ve dürüst kişiliği ile damgasını vurmuş olan Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının 8. yılında rahmetle saygıyla ve özlemle anıyoruz. 

Ecevit’in dürüstlüğü, ulusalcılığı, insana verdiği değer, emeğe saygısı, herkesin insanca yaşaması ve davranması için örnek önemli rehberdir. Ecevit, halkın sorunlarına halkla birlikte çözüm üreten, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyaset adama idi. Ecevit için kamu yararı, parti yararından ve kişisel yarardan önce gelirdi. Ecevit, başta emekçiler olmak üzere ezilen, sömürülen ve hakları gasp edilen milyonlarca insanın umudu olmuştur. Ecevit’in kişilik özellikleri, devlet adamlığı, örnek tutum ve davranışları, Demokratik Solcu nesillere rehber olmaktadır.

Ecevit öğretisi, bir insan ömrüyle sınırlı değildir. DSP içindeki her bir birey, ömrü boyunca Ecevit’i yüreğinde taşımakta ve gelecek kuşaklara öğretisini aktarmaktadır. Bu nedenle Demokratik Sol Parti, var oldukça Ecevit’in varlığı sonsuza kadar halkın gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu şartlar, özellikle dış politikada yaşanan olumsuzluklar Ecevit’in öğretisi ile aşılabilir. Ecevit öğretisine göre dış politika, ideolojik, ekomomik çıkar veya romantik yaklaşımlarla yapılmaz. Dış politika ulusal çıkar ekseninde belirlenir. Bugün hükümetin günümüzdeki dış politikasındaki olumsuzluklar, ulusal çıkar ekseninde dış politika geliştirilirse aşılabilir.  

Bu duygu ve düşüncelerle partimizin kurucusu, kuramcısı ve Demokratik Sol’un önderi Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının sekizinci yılında sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyor, bizlere bıraktığı DSP’yi sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim