YTSO Başkanı Tahsin Becan'ın hakkında milletvekilliği için aday adayı olacağı yönünde çıkan söylentilere ilk ağızdan cevap gecikmedi. Becan milletvekilliği ile adının anılmasından büyük bir gurur duyduğunu ancak aday adayı olmayacağını söyledi. Becan yaptığı yazılı açıklamada ise şu sözlere yer verdi: 

"Yaklaşan 25. Dönem Milletvekilliği Seçimleri adaylık sürecine yönelik olarak şahsımın yerel basında ve Yalova kamuoyunda aday adayları arasında gösterilmesi ve ismimim telaffuz edilmesi son derece gurur verici olmasına rağmen milletvekilliği için herhangi bir düşüncem ve çalışmam bulunmamaktadır.

Yüksek Seçim Kurulu’nun iletmiş olduğu yazıda milletvekilliği aday adayı olabilmek için görevden istifa etme son tarihi 10 Şubat 2015 olarak belirtilmiş olup, yasal olarak da bu süre dolmuştur. Sürecin açıklandığı tarihte de bugün olduğu gibi milletvekili olma düşüncesi taşımadığımdan ve üyelerimizin tevdi ettiği görevi layıkıyla bitirmek adına YTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılmadım.

2013 yılı Mayıs ayı içinde yapılan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde gerek üyelerimiz, gerekse meclis üyelerimiz bizlere bu görevi 4 yıl süresince yapmamız için yetki vermiş olup, bu bilinç doğrultusunda görev süremizce Yalova Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında kalarak Yalova’ya ve üyelerimize hizmet vermeye devam edeceğim. 07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri için herhangi bir partiden milletvekili aday adayı olmayacağımı belirtir, milletvekilliği sürecinde aday adayı olan değerli hemşerilerimize çalışmalarında başarılar diler, Yalova’mızı her platformda layıkıyla temsil edecek kişilerin seçilerek ilimize hizmet vermeleri ümidiyle kamuoyuna saygılarımı sunarım"

 

Editör: TE Bilişim