Gelir Emlak Şefliği’nin cadde ve sokaklarda trafik güvenliği açısından ihtiyaç duyulan işaret ve levhaları ile hız kesicilerin tespiti, konulması ve kaldırılması için Trafik Komisyonu’na yetki verilmesi ve komisyona gelen dilekçelerin değerlendirilmesi konusu, oybirliği ile komisyona havale edildi. Bir diğer gündem maddesinde SS Öz Çiftlikköy Şehiriçi Minibüsçüler Karayolu Taşıma ve İşletme Kooperatifi ile SS Çiftlikköy Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin verdiği dilekçeler Trafik Komisyonu’na havale edildi.

Kızılay’a Bir Yıllığına Tahsis

Kızılay’ın kiracısı olduğu ve Çiftlikköy Belediyesi’ne ait olan Kapalı Pazaryerindeki 28 ve 29 no’lu dükkanların yeniden tahsisi ile ilgili talebi ise meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nde alınan kararla Kızılay Çiftlikköy Şubesi’ne Kapalı Pazaryerindeki iki dükkan 1 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi.

Plan Notu İtirazı Reddedildi

Son gündem maddesi olarak Plan Proje Müdürlüğü’nden gelen yazıyla ilgili olarak İmar Komisyonu raporu okundu. ‘Çiftlikköy İlçesi Revizyon ve İlave İmar Planı Plan Hükümlerine meskun alanlarda emsali belirlenmemiş imar adalarında, adalar bazında mevcut yapı nizamının bozulmaması adına çatı piyesi ve parsel sınırları içerisinde, çekme mesafesi içinde kalmak kaydı ile yapılacak kapalı ve açık çıkmalar ve çatı piyesi toplam katlar alana dahil edilemez’ şeklindeki yapılan plan notu değişikliğine askı sürecinde yapılan itiraz görüşüldü. Komisyonun, inşaat sezonunun başlamış olmasından dolayı vatandaşların yatırımına engel olmamak adına itirazın reddi yönündeki kararına meclis üyeleri oy çokluğu ile onay vererek itirazı reddetti.

Editör: TE Bilişim