"Bu seçim istiklal ve istikbal mücadelesidir"
Saim Çotuk
Ak Parti Yalova İl binasında bir açıklama yapan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, milletin istiklal ve istikbali için vereceği tarihi bir kararın arifesinde olduklarını söyledi.
Ak Parti ve Ak Parti'lilerin, 14 yılın her gününü büyüme ve değişim isteyen bir ülkeye direnenlere karşı verilen haklı bir mücadeleyle geçirdiğini ifade eden Öztabak, şöyle konuştu:
"Bu sürede kritik yıllar, günler ve saatler oldu. Bu kritik eşiklerin her biri vakarla, sağduyu, tecrübe, birikim, sağlam prensipler ve milletimizin desteğiyle aşıldı. Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 seçimlerine sokulmamasından başlayan ve sonrasında Ak Parti'yi siyasetin karanlık dehlizlerinde bırakmayı hedef alan tüm senaryolar, zaman içinde birer birer çöktü. Ak Parti ve kadroları, bu zaman diliminde yaşanan her bir olaydan güçlenerek çıkmakla kalmadı, milletimizle bağını daha da sıkılaştırdı. Geçen 13 yılda demokrasi, özgüven ve kalkınmada atılan dev adımlar, çekilen zorluğun, sıkıntının, darboğaz gibi görülen her geçidin, sabırla ve azimle aşılmasının bir semeresi olarak ülkemizin kazanımlarına eklendi. Bütün bunlar olurken Ak Parti'nin dayandığı en büyük güç ise sarsılmaz birliği, milletin duyduğu itimat ve ilk günden kurucu değerlerine olan sadakatidir."
Öztabak, çalışkanlık, güven ve vatanperverlik, 2023, 2053 ve 2071 vizyonları ile medeniyet değerlerinin, yeniden tüm coğrafya ve dünyayla bütünleştirme hedefinin, bu kutlu yolculuğun taşıyıcı unsurlarından olduğunu kaydetti.
Genel merkez, il ve ilçe teşkilatları, mahalle yönetimleri ve belediyelerin, milyonlarca seçmenle millete karşı sorumluluk duygusundan ve hizmet akdinden bir an bile vazgeçmediğini bildiren Öztabak, "Ak Parti, 3 Kasım 2002'den itibaren her bir seçim ve her bir referandumda milletle sözleşmesini tazelemiştir. Ak Parti'nin Türkiye'yi getirdiği gelişmişlik çizgisi, bir siyasi partinin sandıktan çıkan iradenin ortaya koyduğu başarı hikayesinin, bir milleti ve ülkeyi nasıl dönüştürebileceğinin ispatı olmuştur" diye konuştu.
Tüm dünyanın 14 yıl boyunca büyük bir hayranlık, ilgi ve takdirle bu mücadeleyi ve bunun neferlerini izlediğini belirten Öztabak, partinin kurucu liderinin 10 Ağustos 2014'de ilk kez halkın oyuyla seçilen cumhurbaşkanı olduğunu anımsattı.
Ak Parti'nin, kendi içindeki nöbet değişimini de milletin ve tarihin beklediği sorumlulukla gerçekleştirdiğini vurgulayan Öztabak, 27 Ağustos 2014'de gerçekleşen 1. Olağanüstü Büyük Kongre'de, Genel Başkanlığa Ahmet Davutoğlu'nu getirerek birlik ve sorumluluk içinde siyasette devamlılık ve uyumun en güzel örneğini ortaya koyduğunu hatırlattı.
Bu coğrafyanın ve toprakların makus talihini değiştirme kararlılığını ve bunu ispatlamış tek hareketin Ak Parti olduğunu dile getiren Öztabak, partinin kadroları için 1 Kasım'ın anlamı, yüklendiği misyonu ve sorumluluğu açısından önemli olduğunu vurguladı.
Öztabak, 1 Kasım'a giden her dakika ve olayın, kendileri ve millet için anlamlı olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:
"Bu nedenle 1 Eylül 2014'de başlayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçekleşen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada coşku, heyecan ve birliktelik içinde geçmiştir. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve parti yetkililerimizin katıldığı kongreler bütünleşme, tazelenme ve tabanımızın verdiği yetkiyle sorumluluklarımıza yeniden heyecanla başlamamızın teminatı olmuştur. Şimdi aynı anlayışla 5. Olağan Büyük Kongremizi tamamlıyoruz. 12 Eylül, Türkiye'nin en talihsiz günlerinden biridir. 2010 referandumuyla bu tarihin üzerindeki kara lekeyi kaldırdık."
12 Eylül'ü, AK Parti'nin büyük kongresiyle taçlandıracaklarını kaydeden Öztabak, partinin her kongresinin bir anlamı ve misyonunun olduğunu ifade ederek, bu kongrenin Türkiye'nin demokratikleşme, kalkınma, ilerleme, değerleriyle bütünleşme yolculuğuna ve evrensel sorumluklarına ara vermeden tüm hızıyla devam etmesinin kaynağı olacağını dile getirdi.
Öztabak, "Bu kongre yeni Türkiye'nin yolculuğuna devam etmesi, 1 Kasım'da tek başına iktidarın ve ülkenin hedeflerine ulaşması, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin, 2023, 2053 ve 2071'e selametle ulaşmamızın kaynağı olacaktır. Bu kongremiz tek başına iktidarın anahtarıdır. Büyük kongremizin milletimize, ülkemize, siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim