AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, 15 Temmuz Darbe Kalkışması ve Yalova’nın kurtuluş yıldönümü nedeni ile TBMM’de bir konuşma yaptı. Demirel, "Bu topraklarda kendi milletinin üzerine tanklarla, tüfeklerle, toplarla, uçaklarla saldıracak alçaklar asla yetişmez" dedi. 
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Olağan Genel Kurulu’nda 15 Temmuz Darbe Kalkışması sebebi ile bir konuşma yaptı. Demirel, yaptığı konuşmada aynı zamanda Yalova’nın kurtuluş yıldönümünü de kutladı. “15 Temmuz gecesi, gazi meclisimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve devlet kurumlarımıza karşı başlatılan milletin uçağı ve tankıyla, milletimizi katleden, Cumhuriyet tarihimizin en alçak darbe teşebbüsü ile ilgili söz aldım” diyen Demirel, “Darbe gecesi ölümü göze alarak, meclisimize koşan, bombalara rağmen genel kurulumuzdan ayrılmayan fedakar ve cesur bir milletin vekili olmanın gereğini yerine getiren her şartta milli iradeyi ayakta tutacağını ispat eden gazi meclisimizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Darbe kalkışmasının yıllardan beri süren sinsi bir planın parçası olduğunu söyleyen Demirel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tankların sokaklarda yürüdüğünü duyar duymaz 7’den 70’e,  kadınıyla erkeği ile çoluğu ve çocuğu ile sokağa dökülen, ölümü göze alarak tankların önüne yatan mermilere göğüs gererek, özgürlüğün bedelini kanları ile ödeyerek bu alçak teşebbüsü durduran bir ferdi olmaktan gurur duyduğum aziz ve asil milletimi saygıyla ve minnetle selamlıyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. Bu topraklarda kendi milletinin üzerine tanklarla, tüfeklerle, toplarla, uçaklarla saldıracak alçaklar asla yetişmez. FETÖ bir proje ürünüdür. Belli amaçlar ile üzerimize salınmıştır. Bunların hepsi uzun yıllar boyunca sinsi bir planın parçasıdır. Asker kılığına girmiş bu teröristler, caniler ve haşhaşiler Müslüman olamaz. Mehmetçikler bizim evlatlarımızdır. Evlatlarımızı kandırıp, sokağa dökmüşler, anne ve babalarına kurşun sıktırmışlardır. Bugüne kadar birçok darbe yapılmış fakat hiçbiri bunların yaptığını yapmamıştır. Bunlar canidir ve katildir. Katillerin yeri ise cehennemdir. Bu canilerin başına sempati duyanlara da seslenmek istiyorum. Artık görün ve dönün. Fetullah Gülen bu teröristlerin ele başıdır. Cumhurbaşkanımızın deyimi ile tek bayrak, tek vatan, tek millet düşüncesi ile bütün bu örgütlere karşı bir olacağız, diri olacağız. Artık kimsenin milletimize bedel ödetmeye hakkı yoktur.”
TBMM kürsüsünde Yalova’nın kurtuluş yıldönümü de kutlayan Demirel, “Yalova’mızın 95. Kurtuluş yıldönümü nedeni ile Yalova’nın kurtuluş gününü kutluyorum. Bu darbe girişiminin başından itibaren, Yalova meydanında her gece sabahlara kadar, demokrasiye, istikrara ve istikbale sahip çıkan tüm Yalova halkına bu gazi meclisinin kürsüsünden selam ve saygılarımı gönderiyorum” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilişim