Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimi için Yalova'da ki 2 bin seçmen sandık başına gitti. Soydaşlar Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda kurulan tek sandıkta oylarını kullandılar.
Yalova'da ki çifte vatandaşlık sahibi soydaşlar Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gittiler. Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Lütfi Özgür, Yalova’da 2 bin seçmenin bulunduğunu ifade etti. Yalova’da oy kullanma işleminin Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda yapıldığını söyleyen Özgür, “Oy verme işlemleri sabah 6’da başladı ve akşam 7’de son buldu. Vatandaşlarımız toplam 23 partiden adayın olduğu listeyi oyladılar. Gün boyunca soydaşlarımız için gerekli lojistik desteğin sağlanması adına tüm çalışmalarımızı yaptık. Çiftlikköy 500 Evler Mahallesi, Subaşı Beldesi ve Taşköprü Beldesi’nden otobüsler kaldırıldı. Amacımız soydaşlarımızın rahat bir şekilde vatandaşlık hakkını yerine getirmeleriydi. Bunu da sağladık” ifadelerine yer verdi.
Bulgaristan'da 2014 yılında yapılan genel seçimde Türkiye’de 136 seçim merkezinde oy kullanılabilmişti. Yaklaşık yarım milyon göçmenin yaşadığı Türkiye’de, 8 bin 842 kişi oy kullanmak istediğine ilişkin yazılı beyanda bulunmuştu. Ancak 2016 yılı cumhurbaşkanlığı seçimleri için Bulgaristan Parlamentosu, AB ülkeleri dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanabilmeleri için her bir ülke için en fazla 35 seçim merkezinde oy kullanılabilmesi kararı aldı

Editör: TE Bilişim