AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak düzenlediği basın toplantısında Yalova Belediyesi'nin 3 yıllık çalışmalarına yönelik değerlendirmede bulundu. Öztabak Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı ve belediye yönetimini, "Vizyonsuz" olmakla eleştirdi.
AK Parti İl Binasında bir basın toplantısı gerçekleştiren AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak kelimenin tam anlamıyla Yalova Belediyesini eleştiri yağmuruna tuttu. Yalova Belediyesinde 5 yılın kayıp yıllar olacağının artık halk tarafından da net olarak anlaşıldığını dile getiren Öztabak, "Biz AK Parti olarak mevcut belediyenin çalışmalarını nasıl yürüttüğünü izlemeye çalışırız.  kendi düşüncelerimizde var ama objektif olmak adına vatandaşın düşüncesine başvururuz. Herkes kayıpla geçen bu 5 yılın bir an önce bitmesini istediğine şahit oluyoruz. Bunlar seçim döneminde bize yönelttikleri tüm eleştirileri bugün kendileri yapar durumdalar.  Şu anda belediyede yüksek miktarlarda hesapsız kitapsız harcamalar yapılıyor.  Yol yapıyor, ertesi gün yaptıklarını kırmaya başlıyorlar.  Seçim öncesi dubaları eleştirdiler, kendileri gelir gelmez Yalova'yı duba şehrine çevirdiler. Göreve geldiklerinden 6 ay sonrasında trafik sorununu çözeceklerdi. 3 yıldır hiç bir şey yapabildikleri yok. Otopark meselesini çözüyorlardı. Onu da beceremediler. Mevcut otoparkı bile işletemiyorlar. Şehirde doğru düzgün hiç bir çalışma yok. Zaten bunlarda o çalışmaları yapacak vizyonda yok" dedi.
Borç 100 milyona fırladı
Salman'ın belediyeyi hızla borç batağına sürüklediğini dile getiren Öztabak, " Seçimlerden sonra belediye meclis üyelerimizle yaptığımız toplantılarda, Yalova’mız için yapacağımız  her hizmette ve her yatırımda belediyeye yardımcı olacağımızı ve her türlü kolaylığı göstereceğimizi söylemiştik. Hizmetlere yönelik taleplerin yerine getirilmesi ve Yalova Halkının daha kaliteli ve refah içinde yaşayabilmesi için Meclis çoğunluğumuzun destek vereceğini anlatmıştık. Nitekim uzun bir süre bu desteğimizi devam ettirdik. Zaman zaman borçlanma ile ilgili, belediye meclisinde aldığımız ortak kararlar ile hizmet kalitesinin artmasına destek verdik. Bütçenin artırılması taleplerini Yalova’mızın alt yapı eksikliklerinin tamamlanacağı düşüncesiyle destek verdik. Ülkemizin her yerinde 'Halka hizmet Hakk'a hizmettir' düşüncesi ile hareket eden ve en ücra yerlere kadar hizmet götüren ve yatırım yapan, her alanda reform yaparak yerel yöneticiliğin en güzel örneklerini sunan bir partinin mensupları olarak maalesef verdiğimiz bütün desteklere rağmen Yalova Belediyesi bu fırsatları iyi kullanamamıştır. Bütün kaynaklarını siyasi çıkarları uğuruna heba etmişlerdir. Kayda değer bir hizmet yapmadıkları gibi Yalova'mızın temel sorunlarının hiçbirine de çözüm üretememişlerdir. Seçim öncesinde eleştirdikleri her konuyu, seçim sonrasında kendilerinin kat kat fazlası ile yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini tüm kamuoyu ve siz basın mensupları görmektesiniz. Bu konu ile ilgili birkaç örnek vermek gerekirse; belediyeye ait tek bir gayrimenkul satmayacaklarını vaat ederek iş başına gelen mevcut yönetim ilk belediye meclis toplantısına arsa satışlarını teklif edecek kadar aciz kalmışlardır. Belediyeyi hizmet üretmek yerine taraftarlarının istihdam yeri olarak kullanmakta ve kapasitesinin çok üstünde işçi alımı yapmak suretiyle ve piyasadan pahalı hizmet alım ihaleleri  ile belediyeyi her gün daha fazla borç çıkmazına sürüklemektedirler. 70 milyon TL ile devraldıkları belediyeyi hükümetin hiç bir kesinti yapmamasına rağmen %25 arttırıp 100 milyon TL'ye çıkardılar" dedi.
"Bizim hizmetlerimizi süsleyip açılış yaptılar"

Yalova Belediyesi tarafından yapılan 13 mahalleye 77 proje çalışmasını da eleştiren Öztabak, "Yalova Belediyesinin son zamanlarda yaptığı şova yönelik açılışlar ile ilgili düşüncelerimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Açılış töreni yaptıkları bu projelerin büyük bir çoğunluğunun Yalova Belediyesinin mevcut yönetimi tarafından başlatılmamıştır. ya önceki belediye yönetimlerinden yarım kalan hizmetleri tamamlayarak, ya da önceden hizmetle açılmış projeleri süsleyip püsleyerek kendilerine mal etmeye çalışmaktadırlar. Hatta bu konuda o kadar ileri gitmişlerdir ki  tüm kamuoyunun bildiği Ak Parti iktidarının yaptırmış olduğu Dörtyol kavşak projesini bile kendilerine mal etmeye kalkışmışlardır.
Yalova'yı vizyonsuz bir şehir haline sokmaya çalışan Yalova Belediyesine zaman zaman da engel olarak  Yalova’nın menfaatlerini koruduk. Yalova Belediyesine ait gayrimenkul satışlarını ve borç karşılığı gayrimenkul takaslarını engelleyerek Yalova Belediyesini büyük bir zarardan kurtardık. Belediyeye ait Karizma İş Merkezindeki gayrimenkuller ile Esnaf Odalarının binalarının satışını engelledik. Plan revizyonlarındaki alanları muhafaza ederek Yalova’yı  meydanları olmayan bir şehir yapmalarına engel olduk. Değerli basın mensupları; bu konular ve bundan sonra Yalova’nın hayrına olmayan uygulamalarından siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmeye ve meclis grubumuzla yanlış yapmalarına engel olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Bağlarbaşında Kentsel Dönüşüm Şart
Halk arasında Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesinde Kentsel Dönüşümün çok önemli olduğu konusuna da parmak basan Öztabak, "Bağlarbaşı Mahallesinde Kentsel Dönüşümün mutlaka bir an önce yapılması gereklidir. Bu konuda bir çok ilde yerel yönetimler benzer kentsel dönüşüm projelerini başarıyla hayata geçirdiler. Ama Yalova Belediyesinin böyle bir vizyonu maalesef yok. Bugüne kadar ki icraatlarından bunu anlıyoruz. O nedenle biz merkezi hükümetin de desteği ile bu çalışmanın yapılabilir olduğunu düşünüyoruz. Bunu TOKİ ya da hükümetin tek başına yapması ise çok zor. Çünkü o bölgede imar çalışmalarının yapılması lazım. Bunlar belediyenin sorumluluğundaki şeylerdir. Biz bu projenin o nedenle yerel yönetim ve hükümet birlikteliği ile yürümesinden tarafız. Bunun yapılmasıyla ilgili harekete geçerler ve bizden de destek isterlerse biz kendilerine destek veririz. Ancak şu ana kadar böyle bir teklif getirmediler" şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim