CHP tüm yurtta olduğu gibi Yalova'da da 91'nci kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutladı. CHP'liler Cumhuriyet alanındaki törene toplu halde geldiler. Atatürk anıtına çelengi CHP Yalova il Başkanı Özcan Özel CHP'li gençlerle birlikte sundu. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile çok sayıda partilinin katıldığı törenin açılış konuşmasını da yapan Özel, "CHP, çağdaş bir toplum yaratmak amacıyla gericiliğe izin vermeyerek, kurucumuz büyük önder Atatürk’ten ve onurlu geçmişinden aldığı güçle Türkiye’yi daha ileriye taşımaya her zaman gayret gösterecektir. Ülkemizde Milli Mücadele yıllarında yerel sivil direnişin çekirdeğini oluşturan Müdafaa-i Hukuk örgütlerinin temeli üstüne kurulan CHP, kurulduğu tarih olan 9 Eylül 1923'ten bu yana 91 yıldır bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi olarak varlığını sürdürmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu ve partimizin ilk Genel Başkanı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Benim iki eserim var; biri Cumhuriyet, biri de CHP'dir' sözleriyle önemli bir güç olarak tanımladığı CHP, sürekli aydınlanma ilkesiyle topluma aydınlık geleceğin gösterilmesinde hep rehber olmuş ve aynı zamanda yenileşmenin, değişimin ve çağdaşlaşmanın da adresi olmuştur" sözlerine yer verdi.

İnce'den İnce Mesaj


CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel'in ardından söz alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise adeta CHP Genel Başkanlığından vaz geçmediği mesajını veren bir konuşma yaptı. İnce konuşmasında, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanlığına aday olan ancak kurultayda başkan seçilemeyen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Yalova'da CHP'nin Kuruluş Kutlamalarında yaptığı konuşmada genel başkanlıktan vaz geçmediği mesajı verdi. İnce, "Cumhuriyetin kazanımlarına damga vuran Yalova önümüzdeki günlerde CHP tarihine de damga vuracaktır" dedi.
 
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce kurultay sonrasında ilk kez bir topluluğa hitap etti. Partisinin 91'nci Kuruluş Yıldönümü Kutlama programına katılan İnce burada yaptığı konuşmada ise CHP Genel Başkanlığı için bundan sonraki süreçte de çalışacağı sinyallerini verdi. İnce yaptığı konuşmada, "CHP dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. Bu siyasi oluşumun temellerinde bağımsızlık ruhu ve özgürlük ateşi var. Yani bugün hepimiz burada neyi kutladığımızın farkındayız. Direnen bir kalenin 91'nci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu ülkenin bütün ilkleri CHP'ye aittir. Cumhuriyet beraberinde o kadar çok yeniliği getirmiştir ki eğer bugün bu ülkede kadınlar insan yerine konuluyorsa, tüm haklarını, seçme seçilme haklarını almışlarsa bu CHP sayesindedir. Bu topraklar da Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etmiş topraklardır. Bu ülkenin kurucusu Yalova'da 330 gün  gezinmiştir. Serbest Cumhuriyet Fırkasının kuruluşu bu topraklarda olmuştur. Kuran-ı Kerim'in Türkçeleştirme çalışmaları burada olmuştur. Türk Dil Tarih Kurumu bu topraklarda kurulmuştur. Yani Cumhuriyetin kuruluşunda Atatürk'ün yazlık başkenti olan Yalova Cumhuriyetin kazanımlarına öncülük etmiştir. Unutmayın ki önümüzdeki günlerde de Yalova CHP'nin tarihine damga vuracaktır" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim