CHP 92. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Saim Çotuk
Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Teşkilatı partinin kuruluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Anıtındaki Atatürk anıtına çelenk sundu. CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel CHP Yalova teşkilatının ülkenin en başarılı örgütü olduğunu söylerken, CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "CHP halk için kurulmuş bir partidir" dedi. 
9 Eylül 1923 yılında Atatürk tarafından kurulan CHP 92. kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakarak kutladı. Cumhuriyet anıtına ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyerek gelen CHP'liler bir birlerini kutladılar. Atatürk anıtına çelengi CHP Yalova İl Başkanı Özcan özel sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması sonrasında mikrofona gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyet döneminin ilk siyasi partisidir. Kökleri Sivas kongresine, işgale karşı direnmek amacıyla kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerine dayanan ve halk fırkası olarak kurulan partinin başına 1924’te cumhuriyet sözcüğü eklenmiş, 1935’deki kurultayda adı cumhuriyet halk partisi olarak benimsenmiştir. Ulusal kurtuluş mücadelesini veren bir siyasi parti olarak, cumhuriyet halk partisi, 5 yıldızlı otellerin resepsiyon salonlarında, ekonomik güç odaklarının desteğiyle kurulan bir siyasi parti değildir. Bağımsızlık savaşının hemen sonrasında kurulmuş bir siyasi partidir. Cumhuriyet halk partisi, halk için kurulmuş bir partidir. Halkın kapı kulu olmaktan kurtarılıp, özgür bireyler haline getirilmesi ve halkın topyekun kalkınmasının sağlanması cumhuriyet halk partisinin temel felsefesidir.
Cumhuriyet halk partisinin felsefesinin özünde, ekonomik gelişme, sosyal alanda aydınlanma, çok partili demokratik hayata geçiş, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinin mücadelesi vardır. Bugün 92.yılında, dünyada devlet kuran tek parti olan, cumhuriyet halk partisinin kuruluş yıldönümünü kutluyor ve saygı ile bu sevinci yaşıyoruz. Başta kurucumuz olan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyet halk partisine emek verenleri saygı ile anıyoruz” dedi.
Salman'ın ardından kürsüye gelen CHP İl Başkanı Özcan Özel  ise, "Cumhuriyetçilik, tarihimizdeki en önemli dönüşümdür. Milli iradeye dayalı devlet anlayışının benimsenmesidir. Bizim milliyetçiliğimiz çoğulculuk anlayışını benimser. CHP, halkçıdır. Çözümü halk için halk ile bulmak demektir. Önceliğimiz demokrasi ve insan haklarıdır. CHP’nin devrimciliği çağdaş düşüncelere açılmak ve bunu bir yaşam biçimi olarak benimsemektir. Yurtta ve dünyada barışı hedef edinen, yurttaşlarımızın güvenliğini her şeyin önünde tutan bir anlayıştır. Katılımdır, sürdürülebilir eğitimdir. Herkes için sağlıktır, yoksullukla mücadeledir. CHP Yalova Örgütü, en başarılı örgütlerden biridir. Sizleri temsil etmekten de mutluyum. 10 yıl öncesine kadar belediyelerimiz yoktu. Başkanlarımız oldu, meclis üyelerimiz oldu. Milletvekilimiz yoktu. Dört dönemdir vekilimiz oldu. Şimdiden her gün kınalı kuzularımızı kaybettiğimiz bugünlerde yine bir seçimle karşı karşıyayız. Yine başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Buna inancım tamdır. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim