Çiftlikköy Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin yanı sıra İl Başkanı Özcan Özel ile partililer katıldı. Divan Kurulu’nun oluşturulmasıyla başlayan kongrede Çiftlikköy İlçe Başkanlığı’na Nedim Güler’in aday olduğu bildirildi.

Divan Kurulu Başkanlığı’nı Muharrem İnce’nin yaptığı kongrede bir konuşma yapan İnce, partililere seslenerek milletvekilliği seçimlerinde Yalova’da üyelerle ön seçim yapılmasını istediğini söyledi. İnce, şöyle konuştu:

“Önümüzde bir seçim var. Bugün seçilen arkadaşlarımız, bir milletvekilliği seçimi yaşayacaklar. Milletvekilliği seçimi belediye başkanlığı seçiminde olduğu gibi değil. Belediye başkanlığı seçiminde belediye başkan adayı vardı 14 tane, onlarca belediye meclisi ve İl Genel Meclisi adayı var. Yalova’da aday sayımız 300 civarında. 300 civarında insan, aday, onlarla seçime giriyor. Milletvekilliği seçiminde iki kişi. Birinci sıra ve ikinci sıra. Bugün yönetime talip olan arkadaşlarımız, 7-8 ay içerisinde yapılacak olan milletvekilliği seçimini üstlenecekler. Bu seçimde peşin peşin söyleyeyim; Benim talebin üyelerle ön seçim olmasıdır. Yalova’da üyelerle ön seçim olması için elimden geleni yapacağım. Kararı tabi ki parti meclisi verecek. Üyelerle ön seçim olursa Yalova’dan adayım. Üyelerle ön seçim olmazsa Yalova’dan aday olmam. Bunu bir gelenek haline getirmeliyiz artık. Bunu yaşatmalıyız. Eğer bu partinin 5 bin üyesinin gönlünde ben yoksam, bu işi iyi yapamıyorsam, Türkiye bana iyi yapıyorsun dese de iş olmamış demektir. Önemli olan önce seçildiğin kent. Bu kentte bu partiye gönül veren insanlar. Onlar da bu gelenekte şunu öğrenecekler; oylarını kullanırken hemşericilik yapmayacaklar, akrabacılık yapmayacaklar. Kişilerin yeteneklerine bakacaklar. Diyecekler ki Ahmet mi daha iyi Mehmet mi daha iyi olur. Benim partimi hangisi iyi temsil eder. Ahmet daha iyi milletvekili olur, ama ben Ahmet’i sevmiyorum diyebilirsin. Olsun, yine de Ahmet’e oy vereceksin. Kızına damat aramıyorsun. Ülkeye milletvekili arıyorsun.”

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Adayı Nedim Güler bir konuşma yaptı. Parti bayrağını en üst noktalara taşıyacağını söyleyen Güler, partililerin vermiş olduğu desteğe de teşekkür etti. Tek adayın olduğu kongreyi, Güler kazandı. Güler’in Yönetim Kurulu ise Macide Aras, Ali Avunç, Güzin Aydemir, Zeki Coşkun,         Nilüfer Dilek, Sipahi Dinçer, Ahmet Hocaoğlu, Zeki Muratoğlu, Mehmet Özçelik, Gülsevil Özdemir, Niyazi Polat ve Bülent Tarı isimlerinden oluştu.

 

 

Editör: TE Bilişim