CHP adına YSK'ya itiraz eden Yakupoğlu dilekçesinde şu sözlere yer verdi;

"30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yalova Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından haklarında kısıtlılık kararı bulunan seçmenlerin oy kullandıkları iddiasıyla olağanüstü itirazda bulunulmuştur.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından verilen seçmen listesinde ismi bulunan Hasan Basri Uzuntepe hakkında Yalova Sulh Hukuk Mahkemesinin 2010/1153 E., 2010/1566 K. sayılı ve 19.10.2010 tarihli kararı ilçe seçim kurulu tarafından gönderilmiştir. Bu kararda kısıtlılık sebebi belirtilmediği gibi kesinleşme şerhi de bulunmamaktadır.

Yukarıda anılan ve ismi olağanüstü itiraz dilekçesinde yer alan Hasan Basri Uzuntepe, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Yalova Merkez Rüstempaşa Mahallesi 1217 numaralı sandıkta Adalet ve Kalkınma Partisinin sandık kurulu üyesi olarak görev yapmış ve sandık sonuç tutanaklarını imzalamıştır.1217 numaralı sandığa itiraz edilmemiştir.  Adalet ve Kalkınma Partisi, sandık kurulu üyesi olarak ilçe seçim kuruluna ismini bildirdiği Hasan Basri Uzuntepe’nin oy verme günü yaptığı tüm seçim iş ve işlemlerine itiraz etmeyip, seçim sonuçları açıklandıktan sonra kendi sandık kurulu üyesinin kullandığı oyun geçersiz olduğunu ileri sürerek tamamen kötü niyetli bir davranış sergilemiştir. Kötü niyetin hukuk sisteminde korunması veya hoşgörülmesi mümkün değildir. Bu sebeple yapılan olağanüstü itirazın esastan görüşülmesi halinde muterizin açıkça ortaya koyduğu kötü niyet karşısında reddine karar verilmesini arz ederim"

 

                         

Editör: TE Bilişim