Yalova'da 20-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen CHP Parti Okulunun düzenlediği Akran Eğitimi kapsamında Kocaeli ve Sakarya'yı ağırlayan CHP Yalova İl Gençlik Kollarını Almanya heyecanı sardı. Eğitimden sonra Yalova ile beraber Türkiye genelindeki  tüm iller birer "Sosyal Proje" üreterek, verilen tarihe kadar bunu hayata geçirmekle görevlendirildi.
Gençlerin ekip ruhunu pekiştirdiği, özveri ve emek harcayarak hayata geçirdikleri projeler başarılı olurlarsa birbirinden değerli ödüller ile taçlandırılacak. Birincinin Almanya'da gerçekleştirilecek SPD'nin Gençlik Kampı'na, ikincinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam yemeğine ve üçüncünün CHP Grup Toplantısına onur konuğu olarak katılacağı yarışmada Yalova kendisine Almanya'yı hedefledi. Yalova İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Doğancı; yaptığı açıklamada "Yalova'nın ilk defa ev sahipliği yaptığı Akran Eğitimi sayesinde örgütümüz çevre illerle tanışma fırsatı yakaladı. Ekip olarak kendi projesini üreterek onu hayata geçirmenin haklı gururunu yaşayan arkadaşlarım, çıtayı yüksek tutarak birinci olmak istiyor. Bende bu konuda onlara elimden gelen desteği verdim." dedi. 
Projede sona yaklaşıldığını dile getiren Doğancı; " Umarım Gençlik Kollarımızın emeği boşa çıkmayacak ve hedeflediğimiz ödülü alarak Yalova'da bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız." diye sözlerine ekledi.  
Editör: TE Bilişim