CHP İlçe Danışma Toplantılarına başladı. Bu kapsamda ilk toplantı Altınova ilçesinde gerçekleşti. İstişare toplantısında ise CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Genel Başkan olması için teşkilat olarak tek yumruk olunduğu mesajı verildi.
CHP olağan Kongre takviminin açıklanması ile birlikte danışma kurulu toplantılarına da başlandı. Bu kapsamda ilk danışma kurulu toplantısı Altınova ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit yaptı. Yiğit yaptığı konuşmada, "2015 Kasımında göreve geldik.Her ay rutin toplantılarımızı gerçekleştirdik. Toplantılarımızda Altınova halkına partimiz programlarını anlatmakla birlikte onların sorunlarını yerinde dinleyerek gerekli girişimlerde bulunmaya çalıştık. 2016 yılında ilçe Başkanlığımızı yenileyerek üyelerimizle , gençlerimizle ve kadın kollarımızla daha organize ve aktif çalışma programları ve ortamını oluşturduk" dedi.
Yiğit sözlerine şu şekilde devam etti, "2017 yılında referandum sürecine girdik. Tek adam rejimine karşı mücadelemizi partimizin direktifleri doğrultusunda yerine getirmeye çalıştık. Öncelikle sandık çevre sorumlularını ve sandık görevlileri eğitimlerine önem verdik.Altınova'da Evet %55 çıktı ama, Yalova'mız da Hayır'ın çıkması tesellimiz oldu. Ülke genelinde çıkan sonuç halkımızın tercihiydi ve halkımızın bu tercihine saygılıyız. Bu süreç için de başta Kaytazdere Belediye Başkanımız Ali Kangal'a,İlçe ve beldeler yönetimlerimize,Kadın ve Gençlik kollarımız başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni bir kongre sürecine girmiş bulunuyoruz. Aday olmak isteyen arkadaşlarımız olabilir. Müracaatlarını bekliyoruz. Ben yoruldum mantığını doğru bulmuyorum. Milletvekilimiz Muharrem İnce'yi partimizin başına Genel Başkan yapıncaya kadar mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

"Amaç sürecin iyi değerlendirilmesi"
CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit'ten sonra söz alan CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ise amaçlarının Muharrem İnce Genel Başkanlığındaki CHP'nin süreci iyi değerlendirerek 2019 yılında gerçekleştirilecek Başkanlık seçimini kazanmak olduğunu belirtti. Özel CHP tabanının da talebinin bu yönde olduğunu belirttiği konuşmasını şu sözlerle tamamladı; "Olağanüstü Kongre talebimizi İl Başkanları toplantısında verilen 2 dakikalık süre içinde anlattığımı sanıyorum. Olağan kongrede Genel Başkanlık gündem de olur, fakat Olağanüstü Kongre de ise Genel Başkanlık seçimi gündeme konulmaz. Ancak Genel Başkan isterse kendi isteğiyle koydurabilir. Ya da kongreye katılan delegelerin yarıdan fazlası imzasıyla olur. Bizim gündemimiz Genel Başkanlık değil. Bizim gündemimiz tüzüğümüze gerekli düzenlemeleri bir önce yapmak. 21 Mayıs ta Cumhurbaşkanı partisine üye olacak ve başkanlık yarışı fiilen başlamış olacak. Derdimiz bu gecikmeyi önlemektir. %49'luk çevreyi iyi organize edilmesini sağlamaktır. Kimse Genel Başkan ben olayım derdinde değildir. Olağan kongreler dönemine girdiğimiz de ise bütün enerjimizi bu çalışmalara ayırmak durumunda kalacağız. Kısaca endişemiz budur" 

Editör: TE Bilişim