Basın açıklamasında konuşan Yalova CHP Kadın Kolları Başkanı Nurten Özbakır, Türkiye’nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, yöre halkıyla buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturmak için yola çıktıklarını ifade ederek, “Bu kapsamda, Kadın Kolları MYK ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Hilal Dokuzcan öncülüğünde başlayan, CHP’si kadınları Anadolu yollarında 7 ayda 7 bölge çalışmamızı başlatmıştık ve bu çalışmalarda tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışma kapsamında, düzenlenen 8, 9, 10 Kasım 2. İl Başkanları eşgüdüm toplantısı ile bölge çalışmalarında etkinliği artırmak ve umudu inancı ve güveni örgütlemek amacıyla 7 ayda 7 bölge çalışmasının 7 ayda İl çalışmaları ile güçlenmesine karar verdik. Bu doğrultuda; ortak hedef, ortak söz, ortak eylem, ortak davranış biçimi geliştirmek öne çıkmaktadır” dedi.

“İL VE İLÇELERDE ÇALIŞMALAR ARTTIRILACAK”

Bu doğrultuda, il ve ilçelerde yapılacak çalışmaların arttırılması ve eş zamanlı olmasının önemli hale geleceğini vurgulayan Özbakır, bunun için 7 ayda 7 bölge çalışması, 7 ayda illere, uygulanabilecek hale getirildiğini ve illerin 7 aylık çalışma planları ve programları İl Başkanları toplantısında hazırlandığını söyledi.

“UMUDUMUZ HİÇ BİTMEDİ”

Çalışmalar boyunca ana vurgunun eşit temsil, eşit katılım talebini artırmak, kadının sesini çoğaltmak ve bu sesi paylaşmak olacağını belirten Özbakır, “Yaşadığımız tüm olumsuzluklara karşı umudu inancı ve güveni örgütlemek birincil görevimizidir. Ülkemizin her şeyden çok birliğe ve bütünlüğe, sevgiye ve saygıya ihtiyacı var. Daha mutlu daha huzurlu bir hayat için tek ses, tek güç, tek yürek olmaya ihtiyaç var. Bu güç kadınlardan gelecek” dedi.

Editör: TE Bilişim