CHP Koordinatör Milletvekillerinden İstanbul Milletvekili Seline Doğan,  Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer seçim çalışmalarının startını vermek üzere Yalova'ya geldi. Burada değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Seline Doğan, " Biz halen hükümet kurma görevinin bu hafta sonuna kadar sayın genel başkanımıza verilmesini ısrarla bekliyor ve talep ediyoruz" dedi. 
CHP Koordinatör Milletvekillerinden İstanbul Milletvekili Seline Doğan,  Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer Yalova'da teşkilatla buluşarak seçim startını verdiler. CHP'li vekiller CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve il yöneticileri ile birlikte Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'nün bahçesinde kahvaltı yaptılar. Atatürk'ün yürüyen Köşkü hakkında il başkanı Özcan Özel'den de bilgiler alan CHP koordinatör Milletvekilleri daha sonra açıklamalarda bulundular. Milletvekilleri adına konuşan CHP İstanbul Milletvekili Seline Doğan Cumhurbaşkanı'nın hükümeti kurma görevini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vermesini beklediklerini söyledi. Doğan açıklamasında, "7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan seçmen iradesini CHP hayata geçirmek için elinden geleni bugüne kadar yaptı. Son derece yapıcı ve olumlu bir tavırla seçmen iradesinin en doğru şekilde yansıması için tüm taraflarla siyasi nezaket kuralları içerisinde görüştü. Ancak maalesef önce MHP ardından da AKP hiç bir şekilde koalisyon arayışlarına olumlu cevap vermedi. Cumhurbaşkanının anayasayı tanımaz tavırları içerisinde özellikle AKP olumsuz bir tavır tutum sergiledi. Buna rağmen biz halen hükümet kurma görevinin bu hafta sonuna kadar sayın genel başkanımıza verilmesini ısrarla bekliyor ve talep ediyoruz. Ancak birileri alelacele bir şekilde YSK'dan seçim tarihi aldırmış durumda. Bu hukuksuzluğa bu gidişata, şiddet sarmalında ülkemizde yaşanan bu gerginliğe artık bir son vermek gerekiyor. Ak Parti tarafından CHP'ye önerilen kısa süreli hükümet önerisini de kabul etmedik. Çünkü; CHP'nin seçim taahhütlerinin böyle kısa sürede hayata geçirilmeyeceğine inanıyorduk . Türkiye'nin düzlüğe çıkması için içerisinde bulunduğu yeni anayasa, dış politika, milli eğitim olsun bu reformlarımızın hayata geçmeyeceğine inanıyorduk. 
1990'lı yıllardan farklı olarak tüm bu yaşanan şiddetin sorumluluğunun mevcut iktidara yüklendiğini tespit ediyoruz. 90'lı yıllarda olduğu gibi halk bir biri ile çatışmaya eğilimli değil tamamen sorumluluğun iktidarda olduğunun farkında. Ve biz bunun önümüzdeki seçimlerde sandığa yansımasını ümit ediyoruz" dedi. 
CHP Milletvekilleri ve CHP Yalova İl Teşkilatı daha sonra ildeki STK'ları ziyaret ederek yaklaşan erken seçim ve ülkenin durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. 
Editör: TE Bilişim