CHP Yalova İl Teşkilatı kongre süreci öncesinde delege belirleme çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda hafta sonunu yoğun bir programla geçiren CHP Yalova Merkez İlçe, Armutlu ve Çınarcık delegelerini belirledi.
Kongre hazırlıklarının devam ettiği CHP'de, kongre öncesi delege seçimleri de hızla sürüyor. İlçelerdeki seçimler kapsamında Yalova Merkez İlçe, Armutlu ve Çınarcıklı CHP üyeleri sandık başına giderek delegeleri belirledi. Dele seçimleri ile ilgili olarak CHP Yalova İl Başkanlığı da yazılı bir açıklama yaparak kamuoyuna bilgi verdi. Açıklamada şu bilgilere ver verildi, "CHP Yalova İl Başkanlığımızca bu hafta yoğun bir kongre seçimlerine hazırlık dönemi yaşanmıştır.  İlçelerimiz mahalle ve ön seçim delege seçimleri bu hafta sonunda  Armutlu, Çınarcık ve Merkez ilçelerimizde partililerimizin yoğun katılımları sonunda gerçekleştirilmiştir. Armutlu  ve Altınova İlçelerimizde Cumartesi günü  tek liste ile mahalle ve ön seçim delegeleri belirlenmiştir. Pazar günü Çınarcık ve Merkez İlçe başkanlıklarımızın Mahalle ve ön seçim delege belirleme seçimleri gerçekleştirilmiştir.

Çınarcık İlçe Başkanlığımızda gerçekleştirilen aday belirleme işlemi Pazar günü yapılmış kırmızı ve beyaz liste de belirlenen adaylar için oy verme işlemi  sonucunda  kırmızı listenin belirlediği adaylar seçimi kazanmıştır. Harmanlar, Taşliman, Çamlık, Hasanbaba, Karpuzdere'de kırmızı liste adayları önde çıkmış,Koru Hürriyet,Cumhuriyet ve Atakent Mahallelerinde Beyaz liste adayları kazanmıştır. Böylece Kırmızı 255 – Beyaz liste 83 oy almıştır.
Günün en önemli  mahalle ve ön seçim delegelerini  belirleme Yalova , Merkez İlçemizde yapılmıştır. Yoğun katılımın olduğu aday belirleme işlemin de beyaz ve mavi liste ile iki liste seçimlere katılmıştır.
İl Başkanlığımız binasında gerçekleştirilen mahalle ve ön seçim delege belirleme işlemi saat. 09.00 da başlamış sabah ve öğle olmak üzere 13 merkez mahalle bölünerek  aday liste belirleme işlemi gerçekleştirilmiştir. Merkez köylerinde dahil olduğu  seçimler sonucunda beyaz liste tek İsmetpaşa Mahallesinde kaybetmiş olup diğer tüm 12 mahalle ve köyleri kazanmıştır. Büyük çekişmenin beklendiği Bahçelievler Mahallesi delege aday listesinde Beyaz Liste 107 oy, Mavi Liste 71 oy almıştır.
Diğer mahallelerimiz ve köyler de oy dağılımı;
Bağlarbaşı Mah. Beyaz 48 - Mavi 12 oy, Süleymanbey Mah. Beyaz 48 - Mavi 22 oy, Rüstempaşa Mah. Beyaz 40 - Mavi 30 oy, MKP Mah. Beyaz 12 - Mavi 5 oy, GOP Mah. Beyaz 28 - Mavi 26 oy, Bayraktepe mah. Beyaz 19 - Mavi 2 oy, Dere Mah. Beyaz 31 - Mavi 15 oy, Kazımkarabekir Mah. Beyaz 22 - Mavi 8 oy, Fevziçakmak Mah. Beyaz 57 - Mavi 9 oy, Adnanmenderes Mah. Beyaz 39 - Mavi 33 oy, Paşakent Mah. Beyaz 16 - Mavi 11 oy, İsmetpaşa Mah. Beyaz 23 -Mavi 35 oy çıkmıştır. Köyler ise 94 toplam oy kullanılmış olup Beyaz Liste 90 oy, Mavi liste sadece Samanlı köyün de 4 oy çıkmıştır.
İl Başkanımız Özcan Özel ise delege seçimine katılım gösteren tüm partililerimize teşekkür etmiş üyelerimiz iradesiyle belirlenen listelerin ilçe kongrelerinde yeni  başkan ve yönetimlerini belirleme çalışmasının sonuna geldiklerini  son olarak 14 Ekim 2017 de Çiftlikköy İlçemizin de adaylarını belirlemesinden sonra kongreler dönemine adım atılacağını belirtmiştir. İl Başkanlığı kongremiz ise Aralık ayında yapılması planlanmaktadır"

 

Editör: TE Bilişim