Yalova'da YSK'nın yerel seçimi iptalinin ardından ilk miting CHP'den geldi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Yalova'da kimin belediye başkanı olacağına YSK değil Yalovalılar karar verir" dedi. CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman ise, "Ben YSK kapsında çadır kuran birisi değil halkın oylarıyla belediye başkanı seçilmiş birisiyim" diye konuştu.
Yalova'da seçimin iptali sonrasında ilk mitingi CHP düzenledi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitinge CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman ile birlikte gelen CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce Yalova'da kimin belediye başkanı olacağına YSK'nın değil Yalovalıların karar vereceğini söyledi. İnce konuşmasında, " Biz bunları sandıkta yendik. İlçe seçim kuruluna gittiler orada da yendik. İl seçim kuruluna gittiler orada da yendik. Sonra YSK'ya gittiler. Yalova'da kimin belediye başkanı olacağına Ankara'da ki hakimler değil Yalova'da yaşayanlar karar verir. Kimi araya sokarlarsa soksunlar sonunda sandık yok mu. Boşuna uğraşmasınlar. Bizden önce o koltukta oturan utanmaz adam var ya bu milletin emlak vergisini, su parasını seçim kampanyasında harcadı. Bide çıkmış o yemekten Muharrem İnce'de yedi diyor. İçinde azcık vicdan olan herkes biliyor ki Yalova'ya haksızlık yapılmıştır. Belediye bütçesini, devlet bütçesini kullandın. Bütün bunlara rağmen seni yendik. Bize SP'liler, MHP'liler, DSP'liler, AKP'liler ve BDP'liler oy verdi. Bu Yalova'da yaşayan her kesimden insan oy verdi. Yalova'da 30 Mart'ta bir tarih yazdık. 1 Haziranda yeni bir tarih yazacağız. Kısıtlılar, zihinsel engelliler oy kullandı diye itiraz ettiler. İtiraz ettikleri kişilerden birisi 1217 numaralı sandıkta AKP'nin sandık görevlisi. Yani o kişi Başbakanın temsilcisi. Partinin temsilcisi. O sandıkta görev yaptırıyor, sonra gidip şikayet ediyorsun. Hırsızlığı ve hileyi en iyi yapan bilir. Bunlar önce seçimi kullandırıp hazırlığı önden yapmışlar" dedi.

Mahkemelere Güvenmiyoruz


Türkiye'de ki mahkemelere güvenmediklerini de sözlerine ekleyen İnce, "Buradan Yalovalılara CHP adına bir söz veriyorum. Asla Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğiz. Çünkü biz mahkemelere güvenmiyoruz. Çünkü biz seçim kuruluna güvenmiyoruz. Biz Yalovalılara güveniyoruz. 1 Haziran'da Yalovalılar onlara öyle bir ders verecek ki herkes görecek. Bu Yalovalılar kavurmaya boyun eğmedi, devletin gücüne de boyun eğmeyecek" dedi.

YSK Başbakanın Emrine Girdi

 
YSK'nın iptal kararını da sert bir dille eleştiren İnce, "3 gün önce Başbakan gazetecilerle konuşuyor. 1 Haziran'da Yalova ve Ağrı'da seçimler yenilenecek diyor. Daha YSK toplanmamış, bu konuyu görüşmemiş sen bunu nereden biliyorsun. YSK ise bu temenni değil talimatı yerine getirdi. YSK Başbakanın emrine girmiştir. Ama Yalova girmeyecektir" dedi.

Melih Gökçek'e Yalova'dan Cevap Verdi

 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Twitter hesabından yazdığı, "Muharremciğim Yalova seçimi iptal olmuş. Sen Ankara'ya gelemedin ama ben Yalova'ya kamp kuracağım. Hadi bakalım kolay gelsin" sözlerine ise Yalova'dan cevap verdi. Melih Gökçek'i Yalova'ya çağıran İnce, "Melih Gökçek Yalova'ya gelecekmiş. Gelsin. Burası Yalova Melih, gel sende gel. 81 vilayetten adam var burada. Yalova'nın ruhu, direnişi var. Yalova Atatürk'ün kentidir. Gel Melih sende gel. Ankara'da 6 bin 240 CHP itirazına kulak kapatıyor YSK Yalova'ya gelince seçimi iptal ediyor" dedi.  

Biz YSK Kapısında Kamp Kurmadık

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin ardından söz alan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ise Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal'a yüklendi. Konuşmasında belediye ile ilgili hesaplara da yer veren Salman, "Halkın seçtiği belediye başkanı olarak size sesleniyorum. YSK kapılarında çadır kuran birisi olarak değil. Beni bu kente belediye başkanı yaptınız. Her şeyi bilmeye hakkınız var. AKP Milletvekili Temel Coşkun çıkıyor benim için garip diyor. AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan çıkıyor zavallı diyor. Ben Garip değilim. Zavallı da değilim. Ama hırsız da değilim. Basına yansıyanlar sizin bildiğinizle sınırlı değil. Yemek faturası 3 firmadan geliyor. 2013 ve 2014 yılında belediyeye 3 milyon 500 bin TL'lik fatura kesilmiş. O firmaların ortaklarını da açıklayacağım. Hangisinin karısı Karanfil Evlerinde çalışıyor onuda açıklayacağım. Bunların hepsine, Yakup Koçal ve saz arkadaşlarına meydan okuyorum. Dün Cengiz Dereli beni arıyor telefonda tehdit ediyor. Sen kimi tehdit ediyorsun. Ben Allahtan başka kimseden korkmam. Ben ölümden de korkmuyorum. Yalova'da 2011 yılına bir şirket kuruluyor. Taşıma işi yapıyor. 2013 yılında Yalova Belediyesinden 881 bin TL'lik iş alıyor. Burası önemli değil. Aynı firma Yalova Belediyesine 370 bin TL'lik ağaç veriyor. Kara ver be, taşıma işimi yapıyorsun ağaç işimi. Karar ver. Burada yüzlerce ağaç işi yapan firma var.  Yalova Belediyesinde 61 bankamatik memur var dedik. Ama Yalova belediyesinde şirketler hariç 150 bankamatik memur var. Haram maaş alıyorlar. 2009 yılında iktidara geldiler. Barbaros Binicioğlu'nun 85 milyon borcu var deyip ağlama edebiyatı yaptılar. Belgeleri bende. Borç o kadar değildi. Ama Yalova Belediyesi'nin şirketler hariç şu anda belediye borcu 115 milyon TL. RDKM'ye gidin. İçindeki Kağıt Müzesini gezin. Size göre o müze kaç paraya yapılır bir düşünün. Yalova Belediyesi burasını 732 bin TL'ye mal etmiş burasını. Gözlerine dizlerine dursun. Yalova Belediyesine bilgisayar, destek ve bakım hizmeti veren bir bilgisayar şirketi var. 2013 yılında 710 bin TL, 2014 yılında 616 bin TL ihale almış. Bu firma yetkililerini belediyeye çağırdım. Hepinizi açıklarım dedim. Yalovalıların 1 lirasını kim gasp ettiyse onu açıklarım dedi. Doğruyu söyleyin dedim. Söylemediler biliyor musunuz. Onun yerine gidip Yakup Koçal'la toplantı yaptılar. İşte bunun için Yakup Koçal YSK kapılarında yaramaz çocuk gibi ağlıyor" dedi. 

Editör: TE Bilişim