CHP Yalova İl Teşkilatı üyelerine yönelik başlatılan, "Temel Siyasi Eğitim" programının startını verdi. Program hafta sonlarında 2 günlük programlar şeklinde sürdürülecek.
CHP Parti Okulunca yetiştirilen Yalovalı eğitmenler çalışmalarına hızlı başladılar. Konuyla ilgili bilgi veren CHP Yalova İl Eğitim Sekreteri Gamze  Biçer’in  eğitimlerin 25 kişilik sınıflarda gerçekleşeceğini dile getirdi.  Temel Siyasi Eğitim çalışmasının hafta sonları 2 günlük program dahilinde gerçekleştirileceğini belirten Biçer, "Çalışmaların parti içinde tüm üyelere ulaşmak ve CHP Program ve Öğretileri üzerine toplumla bütünleşme ve Partinin ilke ve programını en iyi bir biçimde anlatmak, oluşturacakları projeleri ile onlarla bir araya gelmelerini sağlayacak çalışmaları içermektedir. Şu anda Parti Okulumuzca Eğitimci noktasına getirilmiş 8 arkadaşımız her hafta sonu program dahilinde bu çalışmaları gerçekleştirecekler.  Esra Ceylan, Ayşe Özgen, Mustafa Arslan, Cemalettin Kılıç, Erdem Doğancı, Sipahi Dinçer ve Mediha Sevindik’ten oluşan ekibimiz üyelerimize hem eğitim hem de projelerini oluşturma da yardımcı olacaklar. Bu projeler gerçekleştirilme sonrasında Parti Okuluna gönderilecek ve en iyi projeyi oluşturan ekipler burada ödüllendirilecekler“ dedi.
Biçer sözlerine şu şekilde devam etti, "Verdiğimiz  eğitimler sonucunda gördük ki verimliliği yüksek olan bir çalışma oldu. Biz de Eğitim Grubu olarak büyük heyecanla bu çalışmalara sarıldık. Tabanda yaratılacak siyasi bilinçlenmenin yararı büyük olacaktır. Şimdilik İl Kadın Kolları üyelerimizle başladığımız bu çalışmalarımızın ilk etabını 21/22.10.2017 günü gerçekleştirdik. İkincisini de bu hafta sonu il binamızda yaptık. Bu çalışmalarımızı ileri ki haftalarda genele yayacağız ve tüm üyelerimize duyuru yaparak katılımlarını sağlayacağız"
CHP Üye  Eğitimi Programında: Katılımcıların birbirini tanıma ve anlatma, CHP Tarihi, CHP Tüzüğü, Atölye çalışması, halkla ilişkiler, Sosyal Demokrasi ve Sosyal Proje nasıl oluşturulur?  gibi konular yer alacak.

Editör: TE Bilişim