Yalova'da CHP'den milletvekili aday adayı olan7 isim düzenledikleri ortak basın toplantısı ile ön seçim taleplerini yinelemişlerdi. Ön seçim yapılmaması ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin atama ile aday gösterilmesi halinde ise aday adaylığından çekileceklerini vurgulayan 7 isim CHP Genel Merkezi'ne bu karardan vaz geçme çağrısında bulunmuştu. 

Toplantının ardından CHP Yalova Milletvekili ve milletvekili aday adayı Muharrem İnce'den cevap geldi. Yapılanların kasıtlı ve planlı hareketler olduğunu vurgulayan İnce açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"2015 Milletvekilliği seçimleri öncesinde Yalova’da CHP’den aday adayı olmak isteyen ve aday adayı olanların ulusal ve yerel basında yaptıkları açıklamalara, sosyal medya yorumlarına karşı aylardır susuyorum. Suskunluğumun nedeni bu arkadaşlarımızın yaptıkları yorumları, söyledikleri sözleri kabullendiğimden değil, önemli bir seçim öncesinde partime zarar gelmesini istemediğimdendir.

AKP’li bir aday adayının, üyemiz olan bir yakını aracılığıyla CHP Yalova örgütünü karıştırmaya çalıştığını görüyorum. Partimizde aday adayları üretip, partimizi zor durumda bırakacak açıklamalar yaptırarak seçim yenilgilerinin ve CHP Yalova örgütü karşısındaki başarısızlıklarının intikamını almaya çalışıyorlar.

Aynı arkadaş grubu birbirlerinin mesajlarını paylaşarak bir aday adayına ve CHP’yi karıştırmaya çalışanlara hizmet ediyorlar.

Partimizin başarısı için Yalova’da girilmedik sokak bırakmayan, çalışmalarıyla 2002’den beri sürekli oyumuzu artıran, baskıya boyun eğmeyen, dik duran Yalova örgütümüzdeki yol arkadaşlarımı uyarıyorum:  CHP Yalova örgütü Türkiye’nin en başarılı örgütlerinden biridir, 'engelleyenleri engelle' diyerek benim ismimin ve partimizin üzerine çarpı koyanlara, Yalova’da bir öğretmeni yenemediniz diyenlere karşı dimdik durdunuz, YSK’yı arkasına alıp seçim iptal ettirenlere Yalova halkının gücüyle teslim olmadınız, oyunları bozdunuz, şimdi de oyuna gelmeyin. Hakaret etseler dahi kulaklarınızı tıkayın, duymayın, görmeyin, 7 Haziran’a kadar susun ve partimizi Yalova’da 1. Parti yapmak için var gücünüzle çalışın.

Yalova’da merkez yoklaması kararını ben istemedim, bu kararı ben almadım, ben önseçim istedim. Ancak Sayın Genel Başkanımız benim önseçime girmemin yanlış algılanacağını söyledi. Sayın Deniz Baykal kabul etmedi sen neden kabul ettin diyorlar.  Sayın Deniz Baykal Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da benim de Genel Başkanımızdır. Ben Sayın Deniz Baykal ile aynı konumda değilim. Genel Başkanımızın ve Parti Meclisimizin kararına uydum.

Bu arkadaşlarımız bana değil, Genel Başkanımızın ve Parti Meclisimizin kararına karşı çıkmaktadırlar.

Benim önseçimden kaçtığımı söyleyenlere sesleniyorum, sadece Yalova’da değil, Bursa’da, İstanbul’da, İzmir’de, Kırklareli’nde, Adana’da, Muğla’da, memleketin dört bir köşesinde önseçime hazırım.

Benim örgütümüzden zorla imza aldığımı söylüyorlar. Ben kimseden zorla imza almadım. Birlikte başarmış bir örgütün içinde zorla imza alınmaz, gönülden, isteyerek verilir. Ayrıca arkadaşlarımızın topladığı o imzaları da Genel Merkeze vermedim. Yalana sarılmayın, yalanı doğru gibi anlatmayın, sakin olun, siyaset uzun vadeli bir iştir. AKP de yalanlardan medet umdu, Kabataş yalancılarına, 'camide içki içtiler', "paraları ayakkabı kutularına polis koydu" yalancılarına benzemeyin. Lütfen CHP’li olun.

Yalova’dan aday olmak isteyen arkadaşlarıma sesleniyorum, eğer ben sizin dediğiniz kadar başarısızsam, CHP Genel Merkezi bunu değerlendirecektir ve sizlerden birini aday yapacaktır. Sizlerden birisi aday olursa, bana ihtiyacınız olmayacak mı? Mahallelere, köylere gittiğinizde Yalova’yı Türkiye’ye tanıtan, Yalova’nın eğilmeyen başı, susmayan dili, bükülmeyen bileği olan Milletvekili nerede diye sormayacaklar mı? Siz bu soruya ne cevap vereceksiniz?

Bugün partinin Milletvekiline hakaret ederseniz, kamuoyunda tartışırsanız, örgütümüz sizi asla unutmaz, ömür boyu şansınız olmaz.

Bu arkadaşlarımızı sabırlı ve partili olmaya, Türkiye’nin bu zor günlerinde başka partilerin aday adaylarının intikam silahı olmamaya, partimizin başarılı olması için çalışmaya davet ediyorum.

CHP’yi destekleyen ve Türkiye’nin kurtuluşu olarak gören, beni seven bütün dostlarıma sesleniyorum: sosyal medya mesajlarına, yerel medyada yaptıkları yorumlara cevap vermeyin, oyuna gelmeyin, benim de bu açıklamam bu konudaki son açıklamamdır.

7 Nisan’a kadar bu tahrikler sürecektir, 7 Nisan sonrasında ise AKP’nin bilindik ve işe yaramaz taktiklerine şimdiden hazırlıklı olun. 8 Haziran sabahı Yalova Meydanı’nda yapacağım konuşmayı bekleyin"

Editör: TE Bilişim