CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda görevlendirilen  İstanbul, Adana ve Hatay Milletvekilleri, Yalova’ya gelerek İl yöneticileri, belediye Başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleriyle parti binasında bir araya gelerek erken seçimin startını vererek,  koalisyon görüşmelerinde yaşananları anlattılar.
CHP İl Binasında düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  Belediye ve İl Genel meclis üyeleri, İlçe Başkanları ve belediye başkanları ile il, ilçe yöneticileri katıldılar.
CHP Koordinatör Milletvekillerinden  İstanbul Milletvekili Seline Doğan,  Hatay Milletvekili eski Grup Yorum Solisti Hilmi Yarayıcı  hazır bulunurken, Koordinatör Milletvekillerinden Adana Milletvekili Zülfıkar İnönü Tümer, Adana’da Şehit cenazesine, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise Bursa’daki  şehit cenazesine katıldıklarından dolayı bugünkü programa katılamadılar.
24 Ağustos Pazar gününe kadar Yalova’da il ilçe örgütleriyle bir dizi toplantılar yapacak olan Koordinatör Milletvekilleri Yalova’daki, sivil toplum örgütlerini, sendikaları, Akademik meslek odalarını ziyaret ederek, Yalova’da  esnaf ziyaretleri gerçekleştirecekler. Koordinatör Milletvekilleri 24 Ağustos Pazar sabahı ise düzenleyecekleri basın toplantısının ardından  Yalova'dan ayrılacaklar.
Yapılan toplantılarda, 7 Haziran seçim sonrasında CHP’nin  izlediği yapıcı politika bütün detayları ile anlatılırken, AKP’nin neden koalisyon kurmak istemediği ve neden erken seçim istediği açık, sade bir biçimde  sivil toplum örgütleriyle paylaşılacak.
CHP İl Binasında gerçekleşen  toplantının açış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Özcan Özel, 7 Haziran genel seçimleri sonrasında CHP’nin ülkenin geleceği ve halkın yararı için siyasi kaygıları bir kenara bırakıp ülkenin acilen güçlü bir koalisyon hükümetine ihtiyacı olduğu bilinciyle hareket ettiğini belerterek “ Gelinen noktada  erken seçim kaçınılmaz olmuştur. Bizler, son 15 ayda Yalova’da iki ayrı yerel seçim bir genel seçim yaşadık. Bu konuda oldukça tecrübe edendik. Yalova İl örgütü olarak seçimlere hazırız” dedi.
Editör: TE Bilişim