Orhan Koçal’ı alkışlarla disipline uğurladılar

 Vefa Salman, Hasan Yılmaz, Tülin Doğan, Hüseyin İnce, Kemal Gülbahar, Nuri İzgi, Ecem Korkmaz, Ahmet Sandallı ve Güzide Yaman’dan oluşan CHP İl Disiplin Kurulu’na sözlü savunma vermek üzere önceki akşam CHP İl Binası’na gelen Orhan Koçal’a parti önünde bekleyen ve üzerlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet intikamla sağlanmaz” sözü bulunan rozetler bulunan yaklaşık 100 CHP’li destek verdi, grup adına 400 imzalı bir de dilekçe verildi.

 “İntikam yeminleri ile kelle avına çıkmışlar”

 Orhan Koçal’a yapılan suçlamaların ‘sözde suçlamalar’ olduğunu söyleyen CHP Yalova Parti içi demokrasi gönüllüleri adına açıklamada bulunan Ahmet Yavuz, “Bildiğiniz gibi İl kongremizde Yalova CHP örgütünün yönetimine getirilenlerin ilk icraatlarından biri kongre sürecinde kendilerinde “rakip” gördükleri il başkan adayını disipline vermek oldu. Şu an parti binamızda söylemlerimizi duyurma konusunda sorumluluk alan arkadaşımız Orhan Koçal kendisine isnat edilen disiplin suçlarının cevabını veriyor. Silivri’de düşünce ve ifade  suçlusu olarak yargılananlara sahip çıkan bir partinin mensubunun Yalova il örgütünce düşüncelerinden dolayı partiden ihracının istenmesini ve bugün disiplin kurulu önünde düşüncelerini savunmak zorunda bırakılmasını intikam yeminleri ederek kelle avına çıkanların dışında kimseye izah edemezsiniz” diye konuştu.

 400 kişi soruşturmaya dahil olmak için imza verdi

 Yavuz, pek çok kez dile getirdikleri gibi bu hareketin bir kişi değil, görüş ve duruş hareketi olduğunu tekrar ettiklerini belirterek, “Bu nedenle kimse bizden bu olaya seyirci kalmamızı beklemesin. Şuan burada arkadaşımıza isnat edilen sözde suçlamalara taraf ve ortak olduğumuzu göstermek için bulunuyoruz,göstermekle de kalmıyor  yaklaşık 400 kişinin imzası bulunan ve soruşturmaya dahil edilme isteğini içeren dilekçeyi gerekli yerlere ulaştırıyoruz . Şu iyi bilinmelidir ki ; Ülkemiz ve Halkımız için  talep ettiğimiz adil,demokratik ve hukuka dayalı düzeninin Yalova'da kendi partililerimizden esirgenmesini

kabul etmeyeceğiz. Bu dayanışma sayesinde hiç birimizin doğrudan ayrılmayacağına ,ortak doğrularımızın önce örgütümüzde sonra Yalova'da hakim olacağına inanıyor ,hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

 İşte muhaliflerin ortak deklarasyonu :

 “Biz aşağıda imzası olan, CHP Yalova’nın sosyal demokrat neferleri, bu deklarasyonla CHP Yalova İl Yönetimi’ni uyarıyoruz. Halkımızın cepheleşmeye sürüklendiği, memleketimizin keyfi ve fütursuz sorumsuzluklarla maceralara taşındığı bu puslu dönemde, Sosyal Demokratlığın olmazsa olmazı olan adalet anlayışımızla, adını Cumhuriyet’ten ve Halk’tan alan partimizi ve ülkemizi, dahili ve harici yöntemlerle içten içe törpüleyen tek adamcı sisteme karşı daimi dik duruşumuzla, maruz bırakıldığımız kontrolsüz egoya dayalı yıpratmalara ve bölünmelere karşı, her zaman partimize yakışan asil tavrımızla ve birbirimize bağılılık akdimizle, ilkelerimizin halkın yararına yönelik birleşik düşüncelerimizi, her türlü engellemeye rağmen, tutarlılıkla sürdüreceğimizi beyan ediyoruz. Genel Merkez’deki profil değişiminin paralelinde, bu yenilenmenin Yalova’daki izdüşümü olduğumuzu iddia ederek, gelişmede atalet yaratan kronik ve statik mevki egolarının tarihe gömülmesi adına,  parti içi tüm taleplerimizin sözcüsü olarak son il kongresinde il başkanı adayı olan  Orhan Koçal’a yönetiminizce isnat edilen disiplin suçlarının soruşturulmasında, taraf olarak bizlerin de tek tek ve ayrı ayrı soruşturmaya tabi tutulmamız gerektiğini bildiriyor ve derhal gereğinin  yapılmasını talep ediyoruz. Bu vesile ile CHP Yalova merkez ilçe üyesi, Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin , tek isteği parti içi demokrasi olan bizleri ve üyelerimizin bir bölümünü  “Hain İrlandalı”  bir bölümünü de “CHP’nin Öz Evladı”  diyerek basın yolu ile sınıflamasının, ayrıştırmasının ve bu onur kırıcı söylemler ile küçük düşürme çabalarının tüzüğümüze ve parti etiğimize uygun olmadığını belirtir gereğinin yapılması için yetkili parti organlarına durumun aktarılmasını yönetiminizden arz ederiz.”

Editör: TE Bilişim