CHP, Basın, Yayın Tanıtım ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Faruk Kırtay, Basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olarak bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olduğunu söyledi.

Özgür bir basına sahip olmayan toplumların kör, sağır ve dilsiz olduğunu' belirten Kırtay açıklamasında şunları söyledi. “Kendi çabalarıyla ayakta duran ve boyun eğmeyen basın-yayın organlarının özgür ve demokratik Türkiye'nin koruyucusu olmuştur. Basın, hem mesleklerinin hem de özgür ve demokratik Türkiye'nin en önemli koruyucularındandır. Ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunların en fazla etkilediği sektörlerden biri olan basın dünyasında işsiz kalan binlerce çalışan ve karşılaşılan diğer sorunlar bugünün bir bayram olarak kutlanmasını güçleştirmektedir. 

Bağımsız ve özgür basının önündeki tüm engellerin kalkmasını, basın çalışanlarının hak ettikleri gelir düzeyiyle uygun çalışma ortamına en kısa sürede kavuşmalarını umut ediyoruz. Gazetecilik işinin yargılandığı, basın yayın  kuruluşlarının çeşitli denetim ve baskıyı üzerinde hissettiği, haberciliğin ağır bedeller ödemeyi gerektirdiği çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Çok sesliliğin, demokratik yaşamın vazgeçilmez ilkesi olduğu, gazetecilerin ve medya kuruluşları üzerindeki ağır baskıların ortadan kalktığı, farklı düşüncelerin  kovuşturma nedeni olmadığı bir Türkiye özlemi ile, tüm meslektaşlarımızın ve basın kuruluşlarının Basın Bayramı’nı kutlarız." Şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim