CHP Genel merkezinin Yalova'da aday belirleme sürecinde ön seçim bekleyenleri, "Merkez Yoklaması" kararı ile şaşırtmıştı. Bu karara tepki gösteren Taner Ozan, Orhan Koçal, İrfan Öztürk, Beytullah Aydın, Fikret Demir, Burçin Tangürek ve Tunç Bulan'dan oluşan 7 milletvekili aday adayı ise ortak bir basın toplantısı düzenleyerek genel merkezin bu kararı yeniden değerlendirmesini istediler. Yalova'da adayın ön seçimle belirlenmesini istediklerini ve mevcut milletvekili ve milletvekili aday adayı Muharrem İnce'nin de bu ön seçime dahil edilmesini isteyen 7 aday adayı tarafsızlığını kaybettiğini iddia ettikleri CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener'i de istifaya davet ettiler. Aday adayları genel merkezin atama ile bir aday belirlemesi halinde toplu olarak adaylıktan çekileceklerini dile getirdikleri açıklamalarında şu sözlere yer verdiler:

"Bizler 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde CHP Yalova Milletvekili aday adaylarıyız. Aday belirleme sürecinde partimiz Yalova için, 'Merkez yoklaması' kararı almıştır. Ancak bu karar ön seçim bekleyen tüm üyelerimizde hayal kırıklığı yaratmıştır. Bizler süreç sona ermeden Yalova için kararın yeniden değerlendirilmeye alınmasını genel merkezimizden talep ediyoruz.

Bu talebimizle birlikte halen milletvekili olan aday adayı arkadaşımız genel merkezimize baskı yaratmak amacıyla il ve ilçe yöneticilerini ve ilimizde seçilmiş partililerimizi zorlama ile kendi lehine önceden hazırlanmış metne imza atmalarını istemesi ve bu imzaları genel merkezimize göndermesi partimizin demokratik, hukuki ve ahlaki yapısına aykırı bir davranıştır.

Bu davranış sonrası il ve merkez ilçe başkanının basına verdikleri aday adaylarını tehdit içerikli beyanatlar ise partimizi kamuoyunda zor duruma düşürmüştür. Partimizde bütün aday adayları eşittir. Tarafsızlıklarını yitirdiklerinden dolayı Yalova il ve Merkezi İlçe başkanlarını ivedilikle istifaya çağırıyoruz. Ülkemizin güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyaç duyduğu bu ortamda, partimiz içinde ve Yalova kamuoyunda adaylık sürecinin öncesinde ve sonrasında yukarıda saydığımız ve sayamadığımız bir çok olumsuz durum yaşanmıştır. Bu nedenle mevcut il, merkez ilçe başkanı ve milletvekili ile gidilecek bir seçim başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bu kaygı örgütümüzde güçlü bir şekilde hakimdir.

Bütün bu olumsuzlukların baş aktörü olarak gördüğümüz ve genel başkanımıza diktatör, hesap bilmez, cahil diyen ayrıca son merkez ilçe kongresine katılan partililerimize, 'Allah belanızı versin ' diyerek hakaret eden aday adayının Yalova'da 4. kez atama ile aday gösterilmesi halinde bizler milletvekilliği adaylığımızdan vazgeçiyoruz"

Editör: TE Bilişim