CHP’nin, ‘Adalet Kurultayı’ Çanakkale savaşlarının yaşandığı Ecaabat Kocatepe'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla, 'Adalet Yürüyüşü'nden 1 buçuk ay sonra yapıldı. Kurultaya Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal'da katıldı.
CHP’nin 'Adalet Yürüyüşü’nün ardından ikinci etkinliği olan ‘Adalet Kurultayı’ Çanakkale'de yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleşen kurultayda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal'da hazır bulundu. CHP liderini Çanakkale'ye gelişinde karşılayan isimler arasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da yer aldı. Salman, Kılıçdaroğlu'nun şehit ailelerini ziyaretine de katıldı. Kurultay da katılımcılara hitap eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, " Çanakkale'yi geçilmez yapanların topraklarındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önsözünü yazdığı topraklardayız. Ve onlar, Çanakkale Savaşı'nı verenler, hep birlikte mücadele ettiler. Bu memleketin acıyla, kanla kurulduğunu Çanakkale bize hatırlatıyor. Adalet Kurultayı'mızın Çanakkale'de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz. Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz. Bugün 26 Ağustos, 1922'de Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın başladığı gündür bugün. Onlara her zaman şükran borçluyuz. Herkese saygı duyduğumuz gibi bu ülke için kanını, canını veren herkese şükran borçluyuz. Adalet Kurultayı'mızın ana teması; biz farklılıklarımızla bir arada bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine nasıl yaşayacağız? Biz adalet mücadelesini aslında yeni başlatmadık. Bu mücadele insanlık tarihi kadar eskidir" dedi.
Kurultay hakkında bilgiler veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte şehit ailelerimize ziyaretlerde bulunduk. İlk olarak Mayıs ayında Şırnak Uludere'de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Binbaşı Koray Onay'ın Gelibolu'daki baba ocağını ardında 1996 yılında yine helikopter kazasında şehit düşen Eceabatlı şehidimiz Başçavuş Ahmet Toprakkarıştıran'ın ailesini ziyaret ettik. Kahraman şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Adalet Kurultayı için bulunduğumuz Çanakkale'de Gelibolu Belediye Başkanımız değerli ağabeyim Mustafa Özaçar'ı da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve parti mensuplarımız ile birlikte ziyaret ettik. Göstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü Mustafa Özaçar Başkanıma teşekkür ediyorum. Adalet Kurultayı bu ülkede demokrasinin ve adaletin tesisi yönünde atılmış önemli adımlardan birisidir" dedi. 

Editör: TE Bilişim