Dağ CHP’ye geçiş sürecinin detaylarını da paylaştığı açıklamasında, “Beni tanıyanlar çok iyi bilir ki bugüne kadar siyasi çizgimde en ufak bir kırıklık veya eğiklik olmadı. Kuruluşundan itibaren Anavatan Partisi’nin çeşitli kademelerinde yıllarca görev yaptım. Partimin en güçlü dönemlerinde de bulundum, en zor dönemlerinde de gemiyi terk etmedim. 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Çiftlikköy Belediye Başkanlığı görevine seçildim. 14 yılı bulan belediye başkanlığı görevim süresinde ise parti ayrımı gözetmeksizin halkın tüm kesimlerine eşit hizmeti götürmeye çalıştım. Satmadan, borçlanmadan ve en önemlisi de halkın bir lirasına bile sahip çıkarak 3 dönem üst üste belediye başkanlığı görevi yaptım.

Bildiğiniz gibi Anavatan Partisi’nin Demokrat Parti ile birleşmesi sonrasında ben de o parti saflarında yer aldım. 2011 genel seçimi öncesinde ise bağımsız kalmayı tercih ettim. O zamandan bu zamana kadar da bağımsız bir belediye başkanı olarak çalışmalarımı sürdürdüm. Gelinen noktada bağımsız bir belediye başkanı olmanın bazı zorluklarını yaşadım.  Daha önceki açıklamalarımda da eğer halkımız bana ‘devam’ derse bir siyasi parti çatısı altında çalışmalarımı sürdüreceğimi iletmiştim. Geçen süre içinde ben ve siyasi geleceğim hakkında çok şey yazıldı, çizildi. Birçoğuna cevap vermedim. 9 Nisan Salı günü itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi rozetini taktım ve bundan sonra halkımıza hizmeti CHP çatısı altında sürdüreceğim” diye konuştu.

“Siyasi hayatımda pek çok partiden teklif aldım”

Dağ, “Siyasi hayatım boyunca birçok siyasi partiden teklif aldım. Hepsine de teşekkür edip Anavatan Partisi’nde kalmayı tercih ettim. Ancak bu son süreç esnasında hiçbir zaman CHP’den başka bir partiyle bir görüşmem olmadı. Çeşitli basın organlarında yazıldığı veya siyasi kulislerde söylendiği gibi hiçbir siyasi partiyle pazarlık halinde bulunmadım. Beni partilerinde görmek isteyen, beni partilerine davet eden çok sayıda dostumuz, arkadaşımız oldu. Kendilerine gösterdikleri yakınlıktan dolayı çok teşekkür ediyorum.  

CHP ve Yalova’daki yetkili isimleriyle görüşmelerim birkaç ay öncesinde başladı ve gayet olumlu gitti. Süreç esnasında ben de Çiftlikköy halkına danıştım. Onların görüşlerini, fikirlerini aldım. Uzun ve zorlu süreci birlikte atlatıp 9 Nisan 2013 itibariyle resmi olarak CHP saflarına katıldım. CHP’ne katılmamda emeği bulunan Sayın Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce’ye, süreç esnasında mesailerini bu iş için harcayan, son derece dürüst ve sıcakkanlı yaklaşımlarıyla CHP’ne katılmamda büyük emekleri bulunan İl Başkanımız Özcan Özel ve İlçe Başkanımız Cüneyt Çalışkan’a, Ankara yolculuğum esnasında beni yalnız bırakmayan il ve ilçe örgütlerimizin değerli üyelerine, siyasi hayatım boyunca iyi ve kötü günde benimle birlikte olan, bu süreçte de bana desteklerini esirgemeyen Çiftlikköy halkına çok teşekkür ediyorum.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da süreç esnasında telefonla arayarak beni partisinde görmekten mutluluk duyacağını ifade etti. Ankara’daki grup toplantısı esnasında bana ve ekip arkadaşlarıma karşı son derece sıcak ve samimi bir yaklaşım gösterdi. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Grup toplantısında da söylediğim gibi Türkiye’nin ve cumhuriyetin bu zor günlerinde CHP çatısı altında yer almak istedim. Bundan böyle siyasi hayatıma CHP çatısı altında devam edeceğim. En kısa süre içinde sayın milletvekilimiz, il başkanımız ve ilçe başkanımızla bir araya gelip çalışmalara başlayacağız. Gelişmeleri de geniş kapsamlı bir basın toplantısıyla siz değerli halkımızla paylaşacağız. Ardından yapacağımız çalışmalarla da CHP’ni Çiftlikköy ve Yalova’da çok daha iyi yerlere getireceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim