Genci, yaşlısı, erkeği, kadını ile Cumhuriyet Meydanı’na akın eden binlerce partili adeta şölen havasında kutlama yaptı. Davul zurna eşliğinde oynayan partililer, büyük coşkuya ortak oldu.

İl Başkanı Özcan Özel, Vefa Salman, ilçe belediye başkanları ile birlikte binlerce partilinin alkışları arasında alana gelen CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova’nın tarih yazdığını belirterek, “Bunun adı kutsal ittifaka karşı, bunun adı imkansızlıklara karşı dayanabilme gücüdür. Siyaset imkansızı başarabilme azmidir. Biz Atatürk’ün kentinde bu zaferi sadece CHP’lilerle kazanmadık. Pek çok yurttaşımız, bize partimize ve adayımıza inandı. Bize destek veren ülkücü, ulusalcı, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan herkese sonsuz teşekkürler. Pazar günü 1-0 yapmıştık. Bu sabah ise 2-0 oldu. Rakibiz ama düşman değiliz. Gel Belediye Başkanımızı tebrik et” diye konuştu.

Yalova’nın Türkiye’nin butik İzmir’i olacağını belirten İnce, “Çınarcık 42 yıllık hayalimizdi. Biz bu süreçte sadece rakip partilerle değil aynı zamanda kendi partimiz içerisinde da uğraştık. Emeğimizin büyük kısmını parti içerisinde harcadık. Onlara sesleniyorum, sizlere küskün değilim, yarından itibaren partiye gelin. Bizim demokrasi anlayışımız bu, Uzun Adam’dan farklı.Yalova’da yaşayan herkes bizim kardeşimiz” diye konuştu.

Vefa Salman’ın adaylığına olduğu gibi belediye başkanlığına da kefil olduğunu belirten İnce, “Çok güzel işler yapacak. Benim artık. Ankara’da Türkiye’de yapacağım çok önemli işler var. Ancak Ankara’da Yalova’nın eli ayağı olacağım.” diye konuştu.

Yalova’nın muhalefetten bir adayı seçmesinin  hükümetten az yardım almasına neden olacağı söylentilerine karşılık İnce, “Hükümetten az yardım alırmış Yalova, öyle diyorlar. Burada Muharrem İnce var. Siz merak etmeyin. Yalova’nın hakkını yiyen bakanı bir kafaya takayım, onu bütün Türkiye’ye meşhur ederim” diye konuştu.

Ardından binlerce partilinin tezahüratları ve alkışları arasında söz alan Vefa Salman, “Hep beraber çalıştık, kazandık. Hakkınızı helal edin. Ben Sezar’ın hakkını Sezar’a veririm. Bu seçimi ben sandıkta kazandıysam, masa başında da Muharrem İnce kazandı. Yalova’nın bir milletvekiline sahip olması CHP için şans ise Muharrem İnce gibi bir milletvekiline sahip olması bin kere şans" diyerek sözlerine başladı.

“Yalova çekmeyecek cefa, Yalovalılar sürecek sefa, Yalova Belediyesi'nin başına geldi Vefa” diyerek söz başlayan Salman, "Ben belediye başkanı olarak hakkınızı helal etmeyeceğiniz hiçbir  kararın altına imza atmayacağım. Yalova ne peşkeş, ne rant ne de personele yapılan dayatma ile anılmayacak. Ben sadece ve sadece aşık olduğum bu kent için o koltuğa oturacağım. Din, dil, ırk, siyasi görüş gözetmeden bütün Yalovalıların belediye başkanı olacağım. Belediye Başkanlığı kimliği nasıl kurumsal bir kimlik olup, nasıl kamusal kimlik olur, nasıl devlet adamı olunacağını hep beraber bütün Türkiye'ye göstereceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce, Vefa Salman, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve binlerce partili   hep birlikte Cumhuriyet Caddesi ve İstanbul Caddesi güzergahında yürüyerek, mutluluklarını Yalovalılarla paylaştı.

Editör: TE Bilişim