CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Anayasa Referandumunun Yalova'daki sonuçlarıyla ilgili Yalova Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. İnce, "Bu CHP'nin değil Yalova halkının başarısıdır" dedi.
Referandumda Yalova'da %50.27 oranında hayır oyu çıktı. Evet oyları ise %49.73 oranında kaldı. Referandum sonrasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise Yalova Gazetesi'ne özel değerlendirmelerde bulundu. Yalova halkının parlamenter sisteme bağlılığını bir kez daha oylarıyla ortaya koyduğunu belirten İnce, "Yalova'ya gerçekten tüm kalbimle teşekkür ederim. Yalova'da ki CHP haricindeki diğer partilerdeki arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmelidir ki, Yalova da elde edilen bu başarı CHP'nin değil Yalova halkının başarısıdır. Halkımız parlamenter sisteme duyduğu güveni ortaya koymuş ve bu sisteme sahip çıkmıştır" dedi.
YSK seçime gölge düşürdü
Yüksek Seçim Kurulu tarafından imzasız zarflarında geçerli sayılmasına CHP kanadından tepkiler devam ediyor. Bu kapsamda İnce'de YSK'yı sert bir dille eleştirdi. YSK'nın acilen kaç imzasız zarfın kabul edildiğini açıklaması gerektiğini dile getiren İnce, "Türkiye'de %51'e %48'lik bir sonuç ortaya çıkmıştır. Ama net olarak söyleyeceğimiz bir şey vardır ki o da YSK bu seçime gölge düşürmüştür. Mühürsüz zarfları kabul etmekle bu seçimi gölgelemiştir. YSK acilen bu mühürsüz zarfların sayısını açıklamalıdır. Yoksa seçim üstündeki şaibe kalkmayacaktır" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim