Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında belediyenin kredi kullanabilmek adına kendi arsasını ipotek verme kararı aldığını söyleyen İyi Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Metin Dağ, “Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy Belediyesi’ni uçuruma sürüklüyor” dedi. Çiftlikköy Belediyesi’nin borç batağı içinde bulunduğunu kaydeden Dağ, “Benim başkanlık dönemimde kasasında parayla, bir kuruş borcu olmadan devrettiğim Çiftlikköy Belediyesi, 4 yıl sonra borç içinde yüzmeye başladı. İller Bankası’na, özel bankalara, müteahhitlerine borçları dağları aşmış belediye, beceriksiz ellerde daha da uçuruma gidiyor. Ali Murat Silpagar, belediye müteahhidine parasını ödeyemiyor. Bunun için İller Bankası’na gidiyor. İller Bankası, belediyeye borç vermiyor. Yana yakıla özel bankanın kapısını çalıyor. O banka da belediyeye güvenmiyor, ipotek istiyor. Çiftlikköy Belediye Meclisi de Eylül ayı toplantısında belediye arsasının bankaya ipotek verilmesi için oy çokluğuyla riyasete yetki veriyor. Koskoca Çiftlikköy Belediyesi’nin düştüğü duruma bak. Başımıza bu da mı gelecekti” diye konuştu.

İlçe Başkanı Dağ, yapılan hesapsız yatırımların, israfa varan harcamaların sonucunda Çiftlikköy Belediyesi’nin borcun içine saplandığını kaydederek şunları söyledi:

“Yalova’nın ekonomik yönden en güçlü belediyesi konumundaki Çiftlikköy Belediyesi’nin 4 buçuk yılda geldiği nokta ortada. İtibarı zayıflamış, kredibilitesi düşmüş belediye borç bulabilmek için arsasını ipoteğe verecek hale gelmiş. Tüm bu plansız, hesapsız harcamalar halka hizmet olarak dönse yine gam yemeyeceğiz. Ancak o da yok. Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy halkına bunun hesabını vermelidir”

Editör: TE Bilişim