Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy Gençlik Kolu Başkanı Savaş Kaşıkçı yaptığı açıklamayla Çiftlikköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı adeta topa tuttu.
Yaptığı açıklamada Ali Murat Silpagar’ın görev süresinin 3 yılının geçtiğini belirten Kaşıkçı, geçen bu süre zarfında hiçbir Çiftlikköy’lü hemşerimizin gözle görülür elle tutulur bir şeye rastlamadığını belirtti. Çiftlikköy sokaklarının adeta bir savaş alanını andırdığına da değinen Kaşıkçı, eskiden genç arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin rahatça dolaştığı o temiz sokaklardan, caddelerden artık eser kalmadığını söyledi.
Çiftlikköy Gençler İçin Artık Umut Vaad Etmiyor
Akp hükümeti ile beraber ülke genelinde işsizlik oranlarının her geçen gün daha da fazla arttığını dile getiren Kaşıkçı, genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranının %25 olduğunu ve ülke genelindeki bu vahim tablonun yansımalarının da Çiftlikköy ilçesinde görüldüğünü söyledi. 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında göreve gelen Akp’li Çiftlikköy Belediyesinin görev süresinin üzerinden 3 yıl geçmiş ve ilçe genelinde harcanan gereksiz onca paraya rağmen genç arkadaşlarımızın geleceğine yönelik hiçbir faaliyette bulunulmamış, bununla birlikte halkımız içinden çıkılamaz bir durumla karşı karşıya bırakılmış ve Çiftlikköy gençler için umut vaad etmeyen bir ilçe konumuna gelmiştir. Çiftlikköy Belediye Başkanı’na seslenen Kaşıkçı,3 yıl önce belediyeyi borçsuz ve kasasında 5 Milyon Tl gibi bir parayla devralan yönetimin nasıl olur da Çiftlikköy gibi geleceği parlak olan bir ilçeyi geriye götürebildiklerini tüm Çiftlikköy halkına açıklamasını istedi.
Belediyenin harcadığı her kuruş parada Çiftlikköy’lünün alın terinin, emeğinin olduğunu belirten Kaşıkçı, boşa harcanan her paranın halkın cebinden çıktığının unutulmamasını istedi. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’da gemileri karadan yürüttüğüne değinen Kaşıkçı, Akp yönetimindeki Çiftlikköy belediyesinin de lafla peynir gemisi yürütmeye çalıştığını söyledi. “Ancak lafla da peynir gemisinin yürümeyeceği bilinmelidir” diyerek sözlerine devam etti. Çiftlikköy’ü yönetmenin sadece açılışlara katılıp gösteriş yapmak ve billboard süslemekten ibaret olmadığına da değinen Kaşıkçı, halkın hizmet beklediğini söyledi.
Kazanan Halk Olacak
Çiftlikköy’ün içinde bulunduğu durumdan gencinden yaşlısına kadar herkesin rahatsız ve şikâyetçi olduğunu belirten Kaşıkçı, hedeflerinin önümüzdeki yerel seçimlerde Çiftlikköy’de Cumhuriyet Halk Partisini zirveye taşıyarak sözün, kararın, yetkinin halkta olduğu kazananın daima halk olacağı yaşanabilir bir Çiftlikköy yaratmak olduğunu açıkladı.

 

 

Editör: TE Bilişim