CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, ilçe tarihinin en kritik dönemleri yaşanmasına rağmen Çiftlikköy’ün iyi yönetilmediğini belirterek “Çiftlikköy’ün hak ettiği yönetime kavuşması için CHP zamanı gelmiştir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy ilçe yönetimi yeni ilçe binasında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. İlçe kadın kolları yönetimi, belediye meclis üyeleri ve İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan’ın da katıldığı kahvaltıda önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı. Kahvaltı sonrasında konuşan İlçe Başkanı Nedim Güler, Türkiye’nin olduğu gibi Çiftlikköy’ün de kritik bir dönemeçten geçtiğini belirtti.
Güler, Çiftlikköy’ün iyi yönetilmediğini belirterek “Körfez Köprüsü, OSB projeleri, şehir merkezine yakınlık, konumundaki avantajlar gibi nedenlerle Çiftlikköy son yıllarda hızlı bir büyümeye girdi. Eğer bu büyüme iyi yönetilmezse Çiftlikköy gelecek yıllarda kalabalık ama kimliğini ve niteliğini kaybetmiş bir kente dönüşebilir. Bu yüzden Çiftlikköy’de bu dönemde atılacak adımlar gelecek açısından büyük önem taşıyor. Ancak ne yazık ki Çiftlikköy şu anda iyi yönetilmiyor. Uzun vadeli, iyi planlanmış, vizyoner projeler yerine popülist yaklaşımlarla düşünmeden ani kararlar alan, belediyeyi gitgide batağa sürükleyen bir yönetim var. Üçüncü yılına yaklaşan ama geçen bu süre zarfında sahil yürüyüş yolu ve kafeterya dışında dişe dokunur bir hizmet üretemeyen belediye yönetimiyle karşı karşıyayız. Öyle ki artık başka kurumların yaptığı hizmetleri de kendi hizmetiymiş gibi lanse etmeye başladılar. Sağlık Bakanlığı’nın hastane ek hizmet binasını, Karayolları’nın kavşak projesini, UEDAŞ’ın elektrik hatlarının yer altına alınması işini belediye hizmetiymiş gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Belediyenin projelerini de ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. İşte bugün Çiftlikköy’ün hali ortada. Toz ve çamur deryası içinde evlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Aylardır köstebek yuvasına dönmüş sokaklarda yürümek zorunda kalıyoruz. Belediyenin mali yapısı bozuldu. Şirketten de iyi haberler gelmiyor” dedi.
Tek amaçlarının önümüzdeki yerel seçimlerde başarı kazanmak olduğunu dile getiren Başkan Güler, “Belediye olduğumuzdan bu yana CHP olarak Çiftlikköy’de seçim kazanamadık. Ancak her seçimde makası biraz daha azalttık. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. Seçimler ne zaman yapılırsa yapılsın yerel iktidarın en güçlü alternatifi CHP’dir. Çiftlikköy’ü en iyi şekilde yönetecek bilgiye, tecrübeye ve ekibe sahibiz. Çiftlikköy’de CHP zamanı gelmiştir, vakti geldiği zaman da yönetimi devralacaktır” diye konuştu.
İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan da konuşmasında ülke ve Yalova gündemine değindi. Son yerel seçimlerde Yalova’da il belediyesi dahil 5 belediye kazandıklarını hatırlatan Doğan, “Bunun yanında Çiftlikköy, Subaşı gibi az farkla kaybettiğimiz bölgeler oldu. Önümüzdeki yerel seçimde önceliğimiz elimizdeki belediyeleri korumak ve özellikle de az bir oy farkla kaybettiğimiz bölgelerde seçim kazanmak. Çiftlikköy’de bu potansiyel var. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak da bizlerin öncelikli görevi olacak” dedi.

 

Editör: TE Bilişim