Çiftlikköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan ilk halk günü uygulamasında vatandaşlar meclis salonunu doldurdu. Perşembe günü yapılan halk günü buluşmasına Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da bizzat katıldı. Yoğunluk nedeniyle her zaman bu toplantılara katılamayacağını, ancak çok değerli bir akademisyen olan Belediye Başkan Başdanışmanı Dr. Yahya Özdemir’in vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgileneceğini belirten Başkan Silpagar, halk toplantısında vatandaşların sorularını yanıtladı, yapmak istediklerini samimi bir dille aktardı.

Özel Hastane, Devlet Hastanesi, Fabrika Müjdesi

Başkan Silpagar, yeni yatırımlarla ilgili vatandaşları bilgilendirerek, “Burasının imar planını, plan tadilatlarını biz yapmadık. Şimdi düzeltmeye çalışıyoruz. Şu anda 500’den fazla iş başvurusu var. Ne yapacağımızı şaşırdık, yani elimde imkan olsa 500 değil, 1500 kişiyi işe alırdım. Zengin olsam fabrika kurardım. Şimdi Dem İlaç Fabrikası geliyor, kolaylıklarını sağladık. 150 kişilik istihdam sağlayacak olan kanser ilacı üreten bir fabrika. Bunun dışında görüşmelerimiz var. Biz geldikten sonra buraya talep çok fazla arttı. Bahçeşehir Koleji’nin Çiftlikköy’e gelmesiyle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Arsa sahibiyle işletmeciyi buluşturuyoruz. 180 yataklı Devlet Hastanesi geliyor. Kalp damar, çocuk,dişe kadar bütün birimler var. Aktif Tedavi özel hastane oluyor. Fizik tedavi merkezinden çıkıyor. Çiftlikköy’ün özel hastaneye ihtiyacı var, devlet hastanesine ihtiyacı var, ikisi de karşılıklı olacak. Biz reklamı sevmiyoruz. Ahirette hesabı kime vereceksek dünyada da onun rızasına çalışıyoruz” diye konuştu.

“İşsizliğin Tek Çözümü Belediyede Değil”

İşsizliğin tek çözümünün belediyede olmadığını söyleyen Başkan Silpagar, “İşsizliğin tek çözümü belediye ile alakalı değil. Bu topyekun yapılacak bir şey. Kalifiye eleman üzerine çok fazla işsizlik yok onu da söyleyeyim. O nedenle çocuklarımızı teşvik edelim, ‘oku oğlum, oku kızım. Gidebildiğin kadar git’ diyelim. Kalifiye eleman şart. Biz elimizden gelenin o zaman çok daha iyisini yapacağız” dedi.

“Şov Belediyeciliği Değil, Akılcı Belediyecilik Yolundayız”

Çiftlikköy’de akılcı belediyecilik yapmak istediklerini belirten Başkan Silpagar, “Şov belediyeciliğimi yapacağız, akılcı belediyecilik mi yapacağız, buna bir karar vermek lazım. Bakın şov belediyeciliği yapılacaksa burada sabahtan akşama kadar ben otururum, ‘bizim başkan çok iyi’ dersiniz. Ama 5 yıl sonra hiç bir şey olmaz. Sorunları birimler çözecek, çözemedikleri noktalarda getirecekler bana, bakacağız. Biz diyoruz ki elektronik belediyecilik yapalım, plan proje ile çalışalım. Bakın 30 yıllık Çiftlikköy Belediyesi'nde Plan Proje Müdürlüğü yok. Geçen mecliste aldığımız kararla plan proje müdürlüğü oluşturduk. Teknolojiden yararlanalım, çevreci belediyecilik yapalım, sosyal belediyecilik yapalım, kültür belediyeciliği, hizmet belediyeciliği yapalım istiyoruz” diye konuştu.

"Hodri Meydan!”

İddialı konuşan Başkan Silpagar, eleştirilere karşı da ‘Hodri Meydan’ dedi. Başkan Silpagar, “Murat geldiğinden beri yolsuzluk var mı bakacağız, varsa hodri meydan. Zaten yapan varsa o şahıs görevinin başında olmaz. Ali Murat Silpagar, kendi halkından kaçmış mıdır, bunu diyen varsa buyurun buradayım. Ona da hodri meydan. Geldiğinden beri projeyle uğraşmıyor diyen varsa ona da hodri meydan. Ben verdiğim sözleri halka tutamazsam bu beni hayat boyu rahatsız eder” diye konuştu. Halk Günleri uygulaması bu Perşembe günü Başdanışman Dr. Yahya Özdemir’in vatandaşlarla buluşması ile devam edecek. 

Editör: TE Bilişim