CHP Yalova İl Teşkilatı Çınarcık ve Çiftlikköy ilçe kongrelerini tamamladı. Yapılan kongrede Ali Zara Çınarcık İl Başkanlığı görevine seçilirken, Çiftlikköy ilçesinde ise Nedim Güler bir dönem daha partililerden güven oyu almayı bildi.
CHP Çınarcık ilçe kongresi Hüdaverdi Aydın İlkokulu Spor salonunda yapıldı. Kongrede eski ilçe başkanlarından Ali Zara tek aday olarak girdiği seçimde CHP Çınarcık İlçesi yeni başkanı oldu. Kongreye CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İl BaşkanıÖzcan Özel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye BaşkanıAvni Kurt, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal,  Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’da hazır bulundu Divan başkanlığını İl Sekreteri Bahar Doğan yaparken, İl Başkanı Özcan Özel yaptığı konuşmada “Bizlerin artık birlik ve beraberlik için de yürümek,kenetlenmek zorundayız. Önümüzde yapılacak 3 önemli seçimler var. Bu seçimlerde mutlak başarı ile çıkmak zorundayız" diyerek parti içi atılması gerekli adımlar için bilgi verdi.

Daha sonra söz alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, ülke gündemi üzerinde görüşlerini açıklayarak, Erdoğan ve yakınlarının banka hesaplarını dile getirerek, Amerika'da Reza Zarrap davası üzerine görüşlerini Kongreyi izleyen delege ve misafirlere anlattı.
Ali Zara Başkanlığında Yeni Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu.Mustafa Arslan, Aytekin Altun, Muzaffer Aslan, Fatih Aykul, Gül Çevik, Recep Çevik, Özlem Edepali, Ömür Ertürk, Harun Karademir, Mehmet Kılıçaslan, Osman Korkmaz ve Coşkun Parlak
Güler güven oyu aldı
CHP İlçe kongresi Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Kongrede tek aday olan Nedim Güler yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Çiftlikköy Kültür Merkezi'nde yapılan 10. CHP Olağan Çiftlikköy İlçe Kongresi'ne partililerin yanı sıra Milletvekili Muharrem İnce, İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener'de katıldı. Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler'in açılış konuşmasıyla başlayan kongrede divan kurulu oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kongrede faaliyet raporları okundu.
Kongrede söz alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İnce, "Bir insan koluna 1 milyonluk saati nasıl takar? Dünyalar benim olsa, bin 404 lira ile geçinen insanlar varken o saati koluma takamam. Hele hele rüşvet parasıysa. Bunlar da hep adamlarıydı. O 4 bakanı gelip mecliste akladılar. Biz yargılansınlar yüce divana gitsinler dedik, AKP'liler gerek yok dedi. IMF'ye borç verecek düzeydeyiz biz diye bağırıyorlar. Doğru, haklılarmış. Doğru ama Türkiye'yi kast etmiyorlarmış, kendilerini kast ediyorlarmış. Kendileri IMF'ye borç verecek kadar çalmışlar. Bunun bedeli var. Biz büyük bir devletiz merak etmeyin. 1910 senesinde Yunanistan'ın Selanik Vilayeti'nde dedemin dedesinin keçilerine Yunan jandarması el koymuş, 2017 senesinde bu belgeyi buldum ben. Bu devlette kaydı var merak etmeyin. 'Sıfırla oğlum'un kaydı var, ayakkabı kutusunun kaydı var, yatak odasındaki kasaların kaydı var merak etmeyin. Bir gün hesap verilecek. Yemeği kim yediyse hesabı o ödeyecek. Milli meseleymiş bu. Saat çalmak ne zamandan beri milli mesele oldu. Kim yaptıysa gitsin hesabını versin. Türk Bayrağı'nın önünde poz verdirdiler Zarrab'a, vatandaş yaptılar, 'hayırsever işadamı' dediler. Şimdi ne oldu? İtirafçı oldu, anlatıyor tek tek. 35 yaşındaki çocuk koskoca devleti satın almış. Yazıktır, günahtır. Utanmadınız mı hiç? Ne kadar verdin diyor savcı. 45-50 milyon euro verdim diyor. 45 mi 50 mi? Arada 5 milyon euro var. 25 milyon lira yapar. Şu salonu toplasak bizim servetimiz 25 milyon yapmaz. Adam hatırlayamıyor" dedi. Türkiye'nin Amerika ile yaşadığı krizin ilk kriz olmadığını hatırlatan İnce, "Amerika ile ilk kez aramızda kriz yaşanmıyor. Cumhuriyet 1923'te kuruldu. 23'ten sonra hemen 26'da ilk krizi yaşadık Amerika ile. Tarsus'ta, Kayseri'de, Gaziantep'te Amerikan okulları vardı. Tevhid-i Tedrisat Kanunu çıkınca bu okullar kapatıldı. Amerika ile krizi yaşadık.Kıbrıs'ta yaşadık, hatırlayın. Bu bizim ilk krizimiz değil. Amerika ile Türkiye arasında bir problem olduğunda tabii ki Türkiye'nin yanında oluruz. Bundan yana kimsenin kuşkusu var mı? Ama Obama'nın sesini özledim diyen sensin, terörle mücadele konusunda 'Bush'un gözlerindeki kararlılığı gördüm' diyen sensin, Irak'taki Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua ediyorum diyen sensin, Amerika'nın Ortadoğu'da stratejik ortağıyız biz diyen sensin, ama çuval geçirildiğinde askerimizin başına 'nota verecek misin?' diye CHP sorduğunda, 'Ne notası, müzik notası mı?' diyen sensin ama Reza Zarrab için nota veren de sensin. Senin derdin ne? Senin derdin milli menfaatler mi yoksa bakanlarının çaldığı paralardan zor durumda olmak mı. Biz Türkiye'nin tabii ki yanındayız ama koluna 1 milyon liralık saat takanlarla işimiz olmaz. Çikolata kutusunun içinde dolar götüren insanlarla işimiz olmaz. 30 yaşındaki çocuğa kendini teslim edenlerle işimiz olmaz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim