Ak Parti Yalova il binasında bir basın toplantısı düzenlenerek 10 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Yalova ayağı ile ilgili değerlendirme yapıldı. Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve parti yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda söz alan Ak Parti il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Yalova'nın Cumhurbaşkanlığı yolunda Recep Tayyip Erdoğan'a önemli bir destek verdiğini söyledi. Öztabak konuşmasında, "Yalova'da Cumhurbaşkanlığı seçimi bir olumsuzluk yaşanmadan gerçekleştirildi. Biz Ak Parti olarak önümüze bir hedef koymuştuk. O hedef de %50'nin üzerinde oy almaktı. Yalova bu hedefe ulaştı. Biz bu hedefi belirlerken de ülkenin ilgi odağı olacağımızın farkındaydık. Zira bütün ülke Yalova'dan çıkacak sonucu merak ediyordu. Yalova Cumhurbaşkanlığı yolunda Recep Tayyip Erdoğan'a ve Yeni Türkiye'ye gereken desteği vermiştir.  Yalova'da Ak Parti olarak seçimi tamamladık. Önümüze bakmaya ve gereken planlamaları yapmaya başladık. Bundan sonra önümüze yine doğru hedefler koyarak yolumuza devam edeceğiz" sözlerine yer verdi. 

"Çatı Çöktü, Altında Kalanlar Yoğun Bakımda"

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise 15 partili bir bloğa karşı mücadele ettiklerinin altını çizdi. Çatı adayı ve muhalefet partilerini de hicveden Coşkun, "Ülkemiz büyük bir sınavdan ve siyasi mücadeleden geçti. Siyasi tarihimizde bir ilki yaşamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ama asla seçim sarhoşu değiliz. Zira biz buna alışığız. Bugüne kadar bu zaferi 9 kez yaşamış bir siyasi partiyiz. Yalova'da iyi bir çalışma ve hazırlık süreci geçirdik.  Yalova'dan Cumhurbaşkanlığı sürecinde Başbakanımız ve Genel Başkanımıza böyle güzel bir destek sağlamış olmanın gururu içerisindeyiz. 10 Ağustos'ta alınan sonuç tüm yorgunluklarımızı unutturdu.  Kazanan Türkiye, kazanan Yalova oldu. Bu seçim bir milattır. Halkımız ilk kez kendi Cumhurbaşkanını seçmiştir. Birileri şimdi yaygara yapıyor. Bazı siyasi partilerin başkanları çıkıp pişkin pişkin, 'Katılım azdı' diyor. Sandığa gitmeyenlerden sizin kadar biz de etkilendik. Bunlar mazeret değil. Kaldı ki Avrupa standartlarında %74 gibi bir katılım oranı çok iyi bir orandır. Kadı ki biz Paralel yapıyı da sayarsak 15 partili bir bloğa karşı seçime girdik. Ama 10 Ağustos gösterdi ki bunların 15'i bir Ak Parti etmiyormuş.  Cesaretleri olmadığı için kendi adaylarını çıkartamadılar. Çatı adı altında bir aday belirleyip seçime öyle girdiler. Ama çatı çöktü Altında kalanlar bugün yoğun bakımdalar. Bu onlar için çok büyük bir hezimettir. Muharrem İnce'de zaten Twitter'den aynı şeyi söyledi. İnce, "Hezimet yaşadık" diyor. Günaydın sayın İnce, hezimet yaşayacağınızı bilmiyor muydun. Muhalefet karıştı. Daha da karışacak. Zira sizler milletle bir olmadığınız gibi, özünüzde de bir değilsiniz. Bu millet diğerlerinden uzak olanla olmayanı ayırt etti. Aslı ile çakma olanın farkını ortaya koydu" dedi.

"Umarız Tatilden Dönmüştür"


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin ulusal basına yansıyan tatillerine de göndermede bulunan Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Biz bugünden itibaren Yalova'da çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yatırımları, projeleri çalışmaları yeniden masaya koyup neler yapacağımızı gözden geçireceğiz. Bir ilde önemli yatırımları iktidarlar yapar ama günlük ihtiyaçları yerel yönetimler karşılar. Her ne kadar bizim belediyeden şu günlerde ses çıkmasa da tatilden dönmüşlerdir diye ümit ediyoruz. Umarız çalışmalara başlarlar. Biz iktidar olarak halkımıza sağlanacak olan hizmetlerde parti ayrımı gözetmeksizin destek vermeye devam edeceğiz. Yine iktidar olarak da ilimizin gelişimini sağlayacak olan projeleri hayata geçireceğiz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim