Birden fazla İhtisas ve Araştırma Komisyonlarında yer alan Yalova Milletvekili Coşkun, demokrasi ve milli iradenin güçlenmesi adına önemli bir adım olarak nitelendirdiği Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunun T.B.M.M.’de kurulmuş olmasını “ülkemizde demokrasi gelişiyor, gelişerek güçleniyor” şeklinde değerlendirdi. 

Yalova Milletvekili Temel Coşkun açıklamasında, “23 Nisan 1920, ilk milli bayramımız olmasının yanında, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu bayram, millî iradenin egemen kılındığı ve bunun üstünde bir gücün tanınmadığını ilân ederken, diğer taraftan da yarınlarımızın güvencesi en değerli varlıklarımıza çocuklarımıza eşsiz bir armağandır. Çocuklarımız, milletimizin ve hatta insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Ve aradan geçen 92 yıl boyunca milli egemenliğimizin, cumhuriyet değerlerimizin ve çağdaş uygarlık yolundaki yürüyüşümüzün sembolü olmuştur.

Aziz milletimiz, en zor şartlar altında dahi azim ve inancını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Ngbahis Millet Meclisi’ni kurmuş, millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesini benimsemiş ve
Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ülkemizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde tarihimizdeki en önemli dönüm noktası olmuştur. Bugünden sonra da milletimizin geleceğini aydınlatmaya ve güçlendirme görevini yerine getirmeye, çocuklarımızın gelecekleri güvenle, huzur ve barış dolu bir şekilde inşa etmeye devam edecektir. Çocuklarımıza da düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olmaktır.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz Milletimizin hürriyetini sağlayan, milli iradesine özgürce ortaya koymasına zemin hazırlayan ilk meclisin kahraman tüm kurucu üyelerini, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle ve rahmetle anıyorum. Aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu düşüncelerle kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim