7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçim sonrasında görev süresini tamamlayacak olan Ak Parti 24. Dönem Yalova Milletvekili Temel Coşkun Uygulama Oteli'nde düzenlediği basın toplantısı ile 4 yıllık görev süresini anlattı. 4 yılı neredeyse durmaksızın geçirdiğini ve bu süreçte bir çok yatırımı da Yalova'ya kazandırdıklarını vurgulayan Coşkun, "4 yıl boyunca Yalova'yı temsil şerefini yaşadım.  Eksiğimle, artımla, noksanımla 4 yılı geride bıraktım. Ben siyasetimi birilerinin görüşleri doğrultusunda değil halkın talepleri yönünde yaptım. Hep halkımın menfaatleri için çalıştım. Ama bu yolda çoğu kez yalnız kaldım. Bana çeşitli siyasi etiketler yapıştırmak isteyenler oldu. Entrikalar, ayak oyunları yapanlar oldu. Birileri siyaseti kendi menfaatleri için kullanırken ben halka bir şeyler vermek adına kullandım.  5 seçim yaşadım bunlardan 1'i hariç hepsi bizi sevindirdi. Ama biz o seçimde bile duruşumuzu bozmadık" dedi.

"Birileri Elini Yalova'dan Hiç Çekmedi"


Yalova'da birilerinin her zaman yapılanlara engel olma çabası içerisinde olduğunu da sözlerine ekleyen Coşkun, "Birileri elini Yalova'nın üzerinden hiç çekmedi. Ama biz her zaman o şehri o şehirde yaşayanlar yönetmeli dedik. Ama Yalova'ya o kadar farklı eller uzandı, öyle değişik fikirler getirilmeye çalışıldı ki duysanız şaşırırsınız. Bizim çalışmamız birilerinin rahatını bozdu, huzurunu kaçırdı. Biz aile servetine dayalı siyaset yapmadım. Ben makam ve mevki hırsına hiç kapılmadım. Geldiğim yere tırnaklarımla kazıyarak, halkımın duası ile geldim. Yalova'ya yaptıklarım ortada. Elbette yapamadıklarım da var. Yalova'yı bir kültür ve turizm şehri yapmak istedik. Termal bu anlamda lokomotifti. Ama bir türlü buraya çeki düzen veremedik. Burada yapılacak olan çalışma Yalova'yı şaha kaldıracaktı" diye konuştu.  

"Kentsel Dönüşümü Önemsedik"


Konuşmasında tamamlanmayan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Coşkun, "Bağlarbaşı Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçirmek istedik.  Ama bu mahallenin Kentsel Dönüşüm çalışmaları maalesef ilerlemiyor. Türkiye Kentsel Dönüşümle çalkalanırken burası kentsel dönüşüme giremedi.
Yine Yalova Üniversitesi için ilin en güzel yerini tahsis ettik. İlimizdeki istemezük grubuna rağmen üniversitemizi kurduk. Fakat bizimle aynı anda kurulan üniversiteler alıp başını giderken nedense bizim üniversitemiz bunu yapamadı.
Dörtyolda yapımına başlanan Köprülü Kavşak'ta ilimizin trafik sorununun çözümü önemli bir projedir. Bu proje iktidarımızın ve bakanlığımızın projesidir. Şimdi onu da sahiplenenler çok olacak ama bu proje Yalova açısından çok önemliydi.
Çok önemsediğim bir diğer konuda 400 yataklı Devlet Hastanesi. Buna da birileri parmak sokup engellemeye çalıştılar. Neyse ki bakanlık kanalıyla sorunu çözüyoruz. Kısa süre içerisinde planlarını yapıp Kardiyoloji Servisi ile Kemoterapi ünitesi ile ilimizin ihtiyacı olan bu hastaneyi ilimize kazandıracağız" şeklinde konuştu.

"Bir Dönem Daha Vekillik İsterdim"


1 Dönem daha bilgi ve birikimini Yalova'ya hizmet için harcama istediğini dile getiren Coşkun, "Her şeyin bir sonu var. Gerçi biraz erken bitti ama olsun. Şu anki bilgi ve birikimimi bir dönem daha Yalova'ya hizmet etmek için kullanmayı arzu ederdim ama karar vericiler böyle karar verdiler. Biz her zaman partimiz için en iyisini istedik. Aday gösterilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim