AKP Genel Merkezi tarafından 17 Aralık sürecini Avrupa’da anlatmak üzere görevlendirildiği İsviçre’de siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir dizi ziyaretler ve toplantılar gerçekleştiren AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun son toplantısını ise Zürih Hilton Otel'de gerçekleştirdi.

Toplantıya, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Tanju Sümer, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Bern Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ömer Faruk Çakır, UETD İsviçre Başkanı Emre Yılmaz, UETD İsviçre Ekonomi Birimi Başkanı Murat Hoş, Zürih Başkonsolosu Aslı Oral ve Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani'de katıldı.

 Toplantıda konuşan Coşkun, AKP iktidarının çalışmaları ve yatırımlarıyla büyüyen Türkiye'nin birilerini rahatsız ettiğini belirterek, "Sandıkta aradığını bulamayanlar, milletten istediğini alamayanlar başka oyunların peşine düştü" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılının mayıs ayında çok büyük projeleri açıkladığını anımsatan Coşkun, Gezi Parkı olayları ile bir bardak suda fırtına koparıldığını ve birilerinin 17 Aralık’ta da düğmeye bastığını belirterek "Ağlayarak, inleyerek, cebinizdekini, gönlünüzdekini alanlar, o karanlıkların içerisinde namluyu bize de yönelttiler. Beddualarla karışık bir süreç yaşadık, çok üzüldük. Müslüman Müslümana değil, bir başkasına bile beddua etmez. Kendilerine verilen imkan ve fırsatları, nankörlük yaparak, dışarıdan aldıkları destek ve yardımlarla karşımıza çıkmaya çalıştılar" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim